Aromatyczny Pilaw Z Krewetek Indyjskich (Kolambi Bhaat)

Aromatyczny Pilaw Z Krewetek Indyjskich (Kolambi Bhaat)
Aromatyczny pilaw indyjskich krewetek (Kolambi Bhaat) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1280 kalorii, 38g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurkumę w proszku, liście laurowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fodni Bhaat (Indyjski Ryż Smażony), Krewetki Biryani (krewetki w aromatycznym i smakowym ryżu Indyjskim), oraz varan bhaat dla ganesh chaturthi, jak zrobić varan bhaat.

Instrukcje

1
Połącz krewetki, kurkuma, i sok z limonki w misce i wrzucić do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
KurkumaKurkuma
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Połącz kokos, chili, kolendra, czosnek, imbir i 2 łyżki wody w blenderze i zmiksuj na dużej prędkości, aż będzie gładka, około 1 minuty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Rozgrzać olej na średnim ogniu w rondlu o grubym dnie, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodać goździki, cynamon, kardamon, liście laurowe i anyż. Gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
5
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
6
Dodaj marynowane krewetki i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
7
Dodaj pastę mieloną przyprawy i wymieszać z mieszanki krewetek i cebuli. Energicznie mieszaj, aż dobrze się wymieszasz i olej zacznie oddzielać się od mieszaniny-około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
8
Dodać ryż. Mieszaj delikatnie, aż mieszanka przypraw dobrze pokryje ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
9
Dodaj 3 szklanki gorącej wody, 1 szklankę wody kokosowej i łyżeczkę soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, zdejmij pokrywkę i gotuj bez mieszania, aż ryż się ugotuje i woda wyschnie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem1 Cukierek Z Gumy W Postaci Kropelek Pokrytych Cukrem
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
10
Podawać natychmiast z papadums i raita.
Składniki, których będziesz potrzebować
RaitaRaita

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia21
Magazyn