Aromatyczny Pilaw Z Krewetek Indyjskich (Kolambi Bhaat)
Aromatyczny pilaw indyjskich krewetek (Kolambi Bhaat) jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,28 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1280 kalorii, 38g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurkumę w proszku, liście laurowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fodni Bhaat (Indyjski Ryż Smażony), Krewetki Biryani (krewetki w aromatycznym i smakowym ryżu Indyjskim), oraz varan bhaat dla ganesh chaturthi, jak zrobić varan bhaat.
Instrukcje
Połącz krewetki, kurkuma, i sok z limonki w misce i wrzucić do połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Połącz kokos, chili, kolendra, czosnek, imbir i 2 łyżki wody w blenderze i zmiksuj na dużej prędkości, aż będzie gładka, około 1 minuty. Odstawić.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w rondlu o grubym dnie, aż się połysk.
Dodać goździki, cynamon, kardamon, liście laurowe i anyż. Gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Dodaj marynowane krewetki i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodaj pastę mieloną przyprawy i wymieszać z mieszanki krewetek i cebuli. Energicznie mieszaj, aż dobrze się wymieszasz i olej zacznie oddzielać się od mieszaniny-około 2 minut.
Dodać ryż. Mieszaj delikatnie, aż mieszanka przypraw dobrze pokryje ziarna.
Dodaj 3 szklanki gorącej wody, 1 szklankę wody kokosowej i łyżeczkę soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, zdejmij pokrywkę i gotuj bez mieszania, aż ryż się ugotuje i woda wyschnie, około 15 minut.
Podawać natychmiast z papadums i raita.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.