Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny

Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny
Aromatyczny gulasz z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 930 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Mieszanka z grubsza 2 łyżki masła w, cebula, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny, Ciasto z jagnięciną, oraz Ciasto jagnięce, Grochowo-miętowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
3 łyżki oleju umieścić na bardzo dużej, szerokiej patelni o grubym dnie i ogrzać na średnim ogniu. Brąz jagnięce golonki, partiami, na patelni, a następnie wyjąć na patelnię do pieczenia lub cokolwiek innego masz pod ręką, aby je posadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Cebulę i czosnek obrać i przetworzyć w maszynce lub posiekać je drobno ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj pozostały olej do patelni i smaż papkę cebulowo-czosnkową do miękkości, posypując solą, aby przestała się przyklejać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszać kurkumę, zmielony imbir, chile, cynamon i gałkę muszkatołową i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać, dodając miód, sos sojowy i Marsala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Włóż trzonki z powrotem do patelni, dodaj zimną wodę prawie na pokrycie, doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić pokrywkę na patelni, obniżyć ogień i gotować bardzo delikatnie przez 1 do 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodaj czerwoną soczewicę i gotuj przez około 20 minut dłużej z pokrywką, aż soczewica zmięknie do sosu, a soki zmniejszą się i lekko zagęszczą. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
SoczewicaSoczewica
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Grzać orzechy, podgrzewając je przez kilka minut na suchej patelni i posypać jagnięciną podczas podawania.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dno parowca lub podstawę kuskusier, jeśli go posiadasz, napełnij wodą i zagotuj. Kiedy wygląda, że jest prawie gotowy do zagotowania, napełnij czajnik i włóż go, a następnie opróżnij kuskus do szklanej miski, dodaj sól, zmiażdż kardamon i wymieszaj palcami, a następnie zalej ćwiartką wrzącej wody z czajnika i umieść talerz na górze miski. Pozostawić na 5 minut, następnie odcedzić i opróżnić do parownika lub kuskusier góry i posadzić to na wierzchu wrzącej wody pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać plasterki masła na wierzchu kuskusu, następnie zacisnąć pokrywkę i pozostawić na parze przez około 7 do 10 minut, w tym czasie kuskus powinien być delikatnie ugotowany i masło topi się. (Można to zrobić w prostszy sposób, jeśli wolisz, po prostu moczyć kuskus we wrzącej wodzie przez 10 do 15 minut, ale ziarna będą bardziej gęste i bardziej podatne na zbrylanie. Nie jest to jednak katastrofalne i musisz zdecydować, na co jesteś przygotowany.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Tymczasem migdały smażyć na suchej patelni, aż będą pachnące i złociste, wyjąć na talerz, a następnie zrobić to samo z orzeszkami pinii. Posiekaj pistacje. Gdy kuskus jest ugotowany, przechylić miskę, rozłożyć na widelec (i zawsze używać widelca do mieszania lub spłukiwania kuskusu; łyżka zmiażdży go i obróci), posypać migdałami i orzeszkami piniowymi (i jednocześnie smak przypraw). Teraz rozetrzyj większość pistacji i posyp te, które pozostają lekko na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn