Aromatyczny Grillowany Kurczak

Aromatyczny Grillowany Kurczak
Zesty Grilled Chicken to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 31 g białka i 12 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,57 USD za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca. Ten przepis z Taste of Home wymaga ryżu, 4 łyżek pikantnego włoskiego sosu sałatkowego, połówek piersi kurczaka i grubej salsy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 48% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to pikantny grillowany kurczak, pikantny grillowany kurczak Santa Fe i pikantna sałatka z grillowanym kurczakiem.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz 2 łyżki salsy i 2 łyżki sosu sałatkowego; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
W małym rondlu połącz pozostałą salsę i dressing; gotować na małym ogniu, aż się rozgrzeje, od czasu do czasu mieszając; odstawić i trzymać w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj kurczaka pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°. Natychmiast posyp serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
W razie potrzeby podawaj z ryżem. Na wierzch posyp mieszanką salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn