Aromatyczne smażone steki z kurczaka z sosem
Aromatyczne smażone steki z kurczaka z sosem zajmują około 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,17 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 42 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 391 kalorii . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jeśli masz pod ręką sos wołowy, mieszankę sosu z kurczaka, cebulę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 78% , co jest solidne. Bardzo podobne do tego przepisu są steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową oraz steki z pesto, pomidorami i serem feta .
Instrukcje
Wymieszaj krem z kurczaka i sos wołowy w wolnowarze, przykryj i ustaw garnek na niską temperaturę.
Za pomocą tłuczka do zmiękczania mięsa lub krawędzi małego, solidnego talerza rozbijaj steki wołowe na blacie roboczym w poprzek włókien mięsa, wykonując wiele małych nacięć w poprzek włókien.
Posyp steki grecką przyprawą z obu stron i posyp suchą mieszanką sosu z kurczaka, aby uzyskać suchą powłokę. Wymieszaj nadmiar suchej mieszanki sosu w wolnowarze.
Rozgrzej oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Smaż steki na rozgrzanym oleju, aż zbrązowieją z obu stron, około 8 minut.
Umieść steki w mieszance sosu w wolnowarze, polewając steki sosem, aby je zwilżyć. Smaż krążki cebulowe na gorącej patelni, aż się zrumienią, około 10 minut, często mieszając, i rozłóż cebulę na stekach w wolnowarze.
Nastaw garnek na nowo i gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, a sos gęsty, około 5 godzin.