Aromatyczne smażone steki z kurczaka z sosem

Aromatyczne smażone steki z kurczaka z sosem
Przepis na Aromatyczne smażone steki z kurczaka z sosem można przygotować w około 5 godzin i 35 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 391 kalorii , 42 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,17 USD za porcję przepis ten pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 14 smakoszom i kucharzom. Jest idealny na Walentynki . Sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jeśli masz pod ręką steki z polędwicy wołowej, mieszankę sosu do kurczaka, zagęszczoną zupę krem z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Ta ocena jest niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , Steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową i Steki z pesto, pomidorami i serem feta .

Instrukcje

1
Wymieszaj krem z kurczaka i sos wołowy w wolnowarze, przykryj i ustaw garnek na niską temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)Posiekana żółta Cebula (opcjonalnie)
Sos WołowySos Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
Za pomocą tłuczka do zmiękczania mięsa lub krawędzi małego, solidnego talerza rozbijaj steki wołowe na blacie roboczym w poprzek włókien mięsa, wykonując wiele małych nacięć w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okrągły StekOkrągły Stek
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Posyp steki grecką przyprawą z obu stron i posyp suchą mieszanką sosu z kurczaka, aby uzyskać suchą powłokę. Wymieszaj nadmiar suchej mieszanki sosu w wolnowarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa GreckaPrzyprawa Grecka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na średnim ogniu. Smaż steki na rozgrzanym oleju, aż zbrązowieją z obu stron, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Umieść steki w mieszance sosu w wolnowarze, polewając steki sosem, aby je zwilżyć. Smaż krążki cebulowe na gorącej patelni, aż się zrumienią, około 10 minut, często mieszając, i rozłóż cebulę na stekach w wolnowarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Nastaw garnek na nowo i gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, a sos gęsty, około 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn