Aromatyczna zupa klopsikowa
Aromatyczna zupa klopsikowa to danie główne bezglutenowe . Jedna porcja zawiera 374 kalorie , 43 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,73 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, przypraw, zielonej fasoli i bulionu z kurczaka. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 71% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa warzywna z klopsikami , Albondigas (zupa klopsikowa) i Ciorba de Perisoare - kwaśna zupa z klopsikami rzymskimi .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj indyka, 1-1/2 łyżeczki włoskiej przyprawy, paprykę, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Uformuj 36 klopsików.
Na dużej patelni pokrytej nieprzywierającą powłoką i wysmarowanej sprayem do smażenia smaż klopsiki partiami na 2 łyżeczkach oleju, aż stracą różowy kolor.
Wyjąć i trzymać w cieple.
W dużym rondlu posmarowanym sprayem do gotowania podsmaż seler, marchewki i cebulę w pozostałym oleju, aż będą miękkie. Wymieszaj z białą fasolą, pomidorami, bulionem, kapustą, zieloną fasolą i pozostałą włoską przyprawą, solą i pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dodać klopsiki. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, aż zielona fasolka będzie miękka.