Arni Psito: Spit pieczona tradycyjna koza lub jagnięcina
Arni Psito: Spit pieczona tradycyjna koza lub jagnięcina jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz nogi z jagnięciny, czosnek, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wolno Pieczona Jagnięcina-Smakuje Jak Pieczona Na Rożnie, Udko jagnięce Nadziewane bulgurem i makowym Pilafem (Gemisto Arni me Pilafi), oraz Polędwica wieprzowa zapiekana solona.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Upewnij się, że jagnięcina jest dobrze oczyszczone i każdy twardy tłuszcz jest przycinany. Zrobić 8 szczelin w nodze i wypchać je gałązkami rozmarynu i ząbkami czosnku. Natrzyj nogę oliwą z oliwek, suchym oregano, cytryną, solą i pieprzem. Piecz przez około 30 minut.
Obniż temperaturę do 375 stopni F.
W razie potrzeby dodaj wodę do patelni. Gotować przez około 3 i pół godziny.
Wyjąć z patelni i odstawić na odpoczynek. Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni i wlać do miski ze świeżym oregano.