Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę arepa, ziarna pieprzu, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas z kukurydzą i wieprzowiną, oraz wolno pieczone arepas wieprzowe z szybko marynowaną cebulą i chimichurri.
Instrukcje
1
Wymieszać wszystkie marynowane składniki cebuli w misce i schłodzić, przykryte, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Tost kminek, ziele angielskie, i pieprz razem w suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Drobno zmiel tosty z achiote w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub z moździerzem i tłuczkiem. Czosnek mielony i zacieru do pasty z solą za pomocą ciężkiego noża, a następnie przenieść do 2 1/2 - do 3-quart płytkie szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. Wymieszaj mieszankę przypraw, oregano, sok pomarańczowy i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Pieprz
Ziele Angielskie
Annatto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Ocet
Kawa
Czosnek
Przyprawy
Kminek
Mięso Mielone
Tosty
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Patelnia Do Pieczenia
Nóż
2
Dodać wieprzowinę i natrzeć całe mięso marynatą. Marynować wieprzowinę, przykrytą i schłodzoną, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Mięso
Wieprzowina
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Doprowadzić wieprzowinę do temperatury pokojowej, następnie dodać wodę do naczynia do pieczenia i przykryć szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
3
Piec w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, 1 3/4 do 2 godzin. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Odkryj wieprzowinę i, gdy jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, rozdrobnij mięso na desce do krojenia, odrzucając kości i nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Przenieść mięso i wszelkie soki zgromadzone na desce do krojenia do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Patelnia Do Pieczenia
1
Doprowadzić mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i rezerwy 1/2 filiżanki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
2
Dodać masło do pozostałych 2 1/2 szklanki gorącego mleka i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mleko
3
Wrzucić razem mąkę arepa, cukier, sól, i mozzarella w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodaj gorące mleko z masłem i mieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mleko
5
Pozostawić mieszaninę do wchłonięcia mleka, 1 do 2 minut (ciasto będzie miękkie; będzie nadal sztywnieć, gdy stoi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mleko
6
Uformuj 1 poziom łyżki stołowej ciasta w kulkę. Spłaszczyć piłkę do dysku o średnicy od 1 1/2 do 1 3/4 cala i przenieść na tacę wyłożoną papierem woskowym. Uformuj więcej dysków z pozostałym ciastem w ten sam sposób, mieszając w niektórych zarezerwowanych mleku, jeśli ciasto stanie się zbyt sztywne i krawędzie dysków pękną po spłaszczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mleko
7
Podgrzać 1/2 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, a następnie gotować arepas w partiach 10 do 12, obracając się raz, aż złoty w plastry, 8 do 12 minut ogółem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj więcej oleju do patelni między partiami w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przenieść do blach do pieczenia jako gotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Podgrzać arepas w partiach, w razie potrzeby, przykryte folią, aż do ogrzania, 10 do 15 minut, a następnie top z wieprzowiną i marynowaną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Cebula
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
11
Podawać na ciepło.
12
Uwagi kucharzy: marynowaną cebulę można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Wieprzowinę ciągniętą można przygotować 2 dni wcześniej, najpierw marynować (do 1 dnia), a następnie gotować i rozdrobnić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 177° 10 do 15 minut. Arepa można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku przed podaniem. Arepa mogą być również wykonane 2 tygodnie wcześniej i zamrożone, warstwowo między arkuszami folii, w hermetycznym pojemniku. Rozmrozić 30 minut w temperaturze pokojowej przed ponownym ogrzaniem.