Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą

Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą
Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę arepa, ziarna pieprzu, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas z kukurydzą i wieprzowiną, oraz wolno pieczone arepas wieprzowe z szybko marynowaną cebulą i chimichurri.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie marynowane składniki cebuli w misce i schłodzić, przykryte, co najmniej 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Tost kminek, ziele angielskie, i pieprz razem w suchej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół. Drobno zmiel tosty z achiote w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub z moździerzem i tłuczkiem. Czosnek mielony i zacieru do pasty z solą za pomocą ciężkiego noża, a następnie przenieść do 2 1/2 - do 3-quart płytkie szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. Wymieszaj mieszankę przypraw, oregano, sok pomarańczowy i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
AnnattoAnnatto
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
KawaKawa
CzosnekCzosnek
PrzyprawyPrzyprawy
KminekKminek
Mięso MieloneMięso Mielone
TostyTosty
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
2
Dodać wieprzowinę i natrzeć całe mięso marynatą. Marynować wieprzowinę, przykrytą i schłodzoną, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić wieprzowinę do temperatury pokojowej, następnie dodać wodę do naczynia do pieczenia i przykryć szczelnie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, 1 3/4 do 2 godzin. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Odkryj wieprzowinę i, gdy jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, rozdrobnij mięso na desce do krojenia, odrzucając kości i nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Przenieść mięso i wszelkie soki zgromadzone na desce do krojenia do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Doprowadzić mleko na wolnym ogniu w małym rondlu, a następnie zdjąć z ognia i rezerwy 1/2 filiżanki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać masło do pozostałych 2 1/2 szklanki gorącego mleka i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
3
Wrzucić razem mąkę arepa, cukier, sól, i mozzarella w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj gorące mleko z masłem i mieszaj do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MlekoMleko
5
Pozostawić mieszaninę do wchłonięcia mleka, 1 do 2 minut (ciasto będzie miękkie; będzie nadal sztywnieć, gdy stoi).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
6
Uformuj 1 poziom łyżki stołowej ciasta w kulkę. Spłaszczyć piłkę do dysku o średnicy od 1 1/2 do 1 3/4 cala i przenieść na tacę wyłożoną papierem woskowym. Uformuj więcej dysków z pozostałym ciastem w ten sam sposób, mieszając w niektórych zarezerwowanych mleku, jeśli ciasto stanie się zbyt sztywne i krawędzie dysków pękną po spłaszczeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
7
Podgrzać 1/2 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie małym ogniu do gorąca, a następnie gotować arepas w partiach 10 do 12, obracając się raz, aż złoty w plastry, 8 do 12 minut ogółem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj więcej oleju do patelni między partiami w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Przenieść do blach do pieczenia jako gotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Podgrzać arepas w partiach, w razie potrzeby, przykryte folią, aż do ogrzania, 10 do 15 minut, a następnie top z wieprzowiną i marynowaną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Podawać na ciepło.
12
Uwagi kucharzy: marynowaną cebulę można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Wieprzowinę ciągniętą można przygotować 2 dni wcześniej, najpierw marynować (do 1 dnia), a następnie gotować i rozdrobnić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać, pod przykryciem, w piekarniku 177° 10 do 15 minut. Arepa można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w piekarniku przed podaniem. Arepa mogą być również wykonane 2 tygodnie wcześniej i zamrożone, warstwowo między arkuszami folii, w hermetycznym pojemniku. Rozmrozić 30 minut w temperaturze pokojowej przed ponownym ogrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana CebulaMarynowana Cebula
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik

Składniki

22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona Achiote (annatto) nasiona Achiote (annatto)1Batoniki toffi Heathpieprz czarnypieprz czarny1Batoniki toffi Heath3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka arepabiała mąka arepa6largesząbki czosnku, grubo posiekaneząbki czosnku, grubo posiekane142opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszklanka grubo startej mozzarelliszklanka grubo startej mozzarelli791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1Batoniki toffi Heathsuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszonesuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszonesuszone oregano (najlepiej Meksykańskie), pokruszone1kilogramykotlety z łopatki wieprzowej (grubość 3/4 cala)kotlety z łopatki wieprzowej (grubość 3/4 cala)1( bakłażany)czerwona cebula, pokrojona w kliny o szerokości 3/4 cala, następnie bardzo cienko pokrojona w poprzekczerwona cebula, pokrojona w kliny o szerokości 3/4 cala, następnie bardzo cienko pokrojona w poprzek1Batoniki toffi Heathsól, lub do smakusól, lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1do 2 świeżych chili habanero lub Scotch bonnet, wysiewanych, deveined i bardzo drobno posiekanychdo 2 świeżych chili habanero lub Scotch bonnet, wysiewanych, deveined i bardzo drobno posiekanych11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet biały destylowanyocet biały destylowany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet biały destylowanyocet biały destylowany0Batoniki toffi Heathziele angielskie całeziele angielskie całe7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia1
Magazyn