Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara

Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara
Przepis Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara można zrobić w około 3 godziny. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,59 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 461 kalorii, 11g białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 51 fanów. Działa dobrze jako dodatek. Mieszanka miodu, mąki arepa, ośmiornicy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara, Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas), oraz Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek 3 galonami wody, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchewkę, seler, ziarna pieprzu i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić do miękkości, ale macki są nadal przyczepione, około 1 godziny. Zagotuj kolejny duży garnek wody, obficie Posol i dodaj homara. Gotuj 4 minuty i przenieś do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę zmiksować w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Posmakuj i dodaj więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
4
Wytnij macki z ośmiornicy i odrzuca głowy. Część skóry sama się złuszczy; nie martw się o usunięcie reszty. Pokrój z grubsza na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
5
Usuń pazury i ogon homara ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Wrzuć ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością puree z pieprzu, aby lekko pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6
Dodaj kolendrę i habanero i ponownie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
7
Aby zrobić arepas: zagotuj mleko w małym rondelku, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
9
Dodaj gorące mleko i miód i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
10
Odstaw mieszaninę, aż mleko zostanie wchłonięte na tyle, aby uformowało się miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformuj ciasto w 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszcz między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smaż 4 arepas na raz, aż lekko zarumienią się z obu stron i po prostu ugotuj przez około 2 do 3 minut z każdej strony; przełóż na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami. Pokrój arepas na pół w poprzek, Skop trochę sałatki na dole, a na wierzchu drugą połową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego

Składniki

1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapieprz czarnypieprz czarny8krewetki i żyłkiOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowaniaOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowania4marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1Głowaseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser cotijatarty ser cotija3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)biała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)1do 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkędo 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkę12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12 łyżeczki czosnku w proszkuświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Homar, ok. 1,5 kgHomar, ok. 1,5 kg5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala2Cała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackamiCała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackami4Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1Garśćgałązki tymiankugałązki tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki4papryka żółta, pieczona i obranapapryka żółta, pieczona i obrana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn