Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara

Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara
Przepis Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara można zrobić w około 3 godziny. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,59 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 461 kalorii, 11g białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 51 fanów. Działa dobrze jako dodatek. Mieszanka miodu, mąki arepa, ośmiornicy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara, Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas), oraz Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek 3 galonami wody, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchewkę, seler, ziarna pieprzu i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić do miękkości, ale macki są nadal przyczepione, około 1 godziny. Zagotuj kolejny duży garnek wody, obficie Posol i dodaj homara. Gotuj 4 minuty i przenieś do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę zmiksować w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Posmakuj i dodaj więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Wytnij macki z ośmiornicy i odrzuca głowy. Część skóry sama się złuszczy; nie martw się o usunięcie reszty. Pokrój z grubsza na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
OśmiornicaOśmiornica
5
Usuń pazury i ogon homara ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Wrzuć ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością puree z pieprzu, aby lekko pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
OśmiornicaOśmiornica
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6
Dodaj kolendrę i habanero i ponownie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
7
Aby zrobić arepas: zagotuj mleko w małym rondelku, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Dodaj gorące mleko i miód i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
10
Odstaw mieszaninę, aż mleko zostanie wchłonięte na tyle, aby uformowało się miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformuj ciasto w 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszcz między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
11
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smaż 4 arepas na raz, aż lekko zarumienią się z obu stron i po prostu ugotuj przez około 2 do 3 minut z każdej strony; przełóż na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami. Pokrój arepas na pół w poprzek, Skop trochę sałatki na dole, a na wierzchu drugą połową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Składniki

1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupieprz czarnypieprz czarny8krewetki i żyłkiOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowaniaOlej roślinny lub rzepakowy, do gotowania4marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana1Głowaseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser cotijatarty ser cotija3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)biała mąka arepa (wstępnie gotowana mąka kukurydziana)1do 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkędo 1 całego habanero, posiekanego i pokrojonego w drobną kostkę11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna11 łyżka suszonego oreganoświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny1Homar, ok. 1,5 kgHomar, ok. 1,5 kg5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone2Cała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackamiCała ośmiornica, około 6 funtów każda, taśma przecięta między mackami4Cebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana2Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1Garśćgałązki tymiankugałązki tymianku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki1/2 patyczka niesolonego masła pokrojonego na kawałki4papryka żółta, pieczona i obranapapryka żółta, pieczona i obrana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn