Arepas z kukurydzą i wieprzowiną
Arepas z kukurydzą i wieprzowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Betty Crocker ma 9 fanów. Jeśli masz masło, ser monterey jack, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieszankę chleba kukurydzianego, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Kukurydziano-Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Arepas z kukurydzą i wieprzowiną, Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), oraz Arepas z wieprzowiną i marynowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, mix cornbread mix, ser Monterey Jack, roztopione masło i mleko, aż dobrze wymieszane. Wymieszać w 1/3 szklanki kukurydzy; rezerwa pozostała kukurydza.
Aby zrobić arepas, podgrzej 12-calową ciężką patelnię lub elektryczną patelnię na średnim ogniu. Kształt mieszanki chleba kukurydzianego na małe paszteciki, o średnicy około 2 cali. Gotować 2 do 3 minut z każdej strony, obracając raz, aż złoty kolor brązowy.
Aby służyć, umieścić 1 arepa na talerzu; top z około 1/4 szklanki szarpanej wieprzowiny, 3 łyżki kukurydzy i 1 łyżka queso fresco.
Posypać kolendrą i podawać z limonką.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na wieprzowinę. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec]()
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon