Arctic Char z chrupiącą skórką i kapustą duszoną na maśle
Arctic Char z chrupiącą skórką i kapustą duszoną na maśle zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 10 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 44 g białka , 52 g tłuszczu i łącznie 740 kalorii . Za 5,17 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką bekon, olej rzepakowy, filety z węgla drzewnego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i דל פחמימות,zną . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60% . Ten wynik jest solidny. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Arctic Char, Black Rice and Napa Cabbage En Papillote , Crispy-Skin Salmon with Napa Cabbage i Arctic Char Tostadas .
Instrukcje
Kapusta duszona na maśle: Ugotuj boczek w dużym rondlu o wysokich ściankach na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiący, około 12 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Na tę samą patelnię dodaj masło, a następnie cebulę. Gotuj, aż cebula zacznie się karmelizować, od 3 do 5 minut.
Dodać wino, ocet i kapustę. Przykryj, zmniejsz ogień do średniego i kontynuuj gotowanie przez 30 minut.
Zdejmij pokrywkę z kapusty i kontynuuj gotowanie, aż cały płyn odparuje. Do kapusty wmieszaj chrupiący boczek, dopraw solą i pieprzem.
Dla golca: Sekretem chrupiącej skórki jest brak wilgoci. Pozostaw rybę bez przykrycia w lodówce na 10–15 minut, aby wyschła. Następnie osusz rybę ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Posypać obficie solą i pieprzem.
Rozgrzej żeliwną patelnię lub patelnię do smażenia o grubym dnie na średnim ogniu.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do pokrycia. Gdy olej będzie gorący, ale nie dymi, połóż filety na patelni skórą do dołu, smażąc partiami, jeśli to konieczne. Używając tylnej części szpatułki, mocno dociśnij filety przez co najmniej 20 sekund, aby cała skóra miała pełny kontakt z dnem patelni. Pomoże to uzyskać możliwie najbardziej chrupiącą skórkę.
Kontynuuj gotowanie, aż mięso się ugotuje i pozostanie tylko trochę różu, 5 do 6 minut. Skórka powinna odchodzić od dna patelni. Jeśli to konieczne, użyj szpatułki, aby poluzować skórę przed przewróceniem. Odwróć rybę i kontynuuj smażenie przez dodatkowe 30 sekund do 1 minuty, a następnie przenieś ją na talerz, aby odpoczęła.
Delikatnie zdejmij skórę z ryby za pomocą noża do obierania i włóż ją z powrotem na patelnię, mięsem do dołu. Smaż kolejne 1 do 2 minut na średnim ogniu.
Przenieś na drucianą kratkę lub talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, po czym stwardnieje jak super chrupiący chips rybny.
Podawaj chrupiącą golcę z kapustą duszoną na maśle i posyp chrupiącą rybią skórką.
Uwaga kucharza: Zdjęcie smażonej ryby ze skóry na drucianą kratkę pomoże jej stwardnieć, umożliwiając cyrkulację powietrza wokół niej.