Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową
Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje $2.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jeśli masz cukier, żelatynę, małe liście koperku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową, Smażony Arctic Char z ogórkowym smakiem, oraz Arctic Char z ogórkiem-feta Relish i Jalapeño-kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Osusz rybę, a następnie przenieś, skórą do góry, na duży arkusz folii. Wymieszaj cukier, sól i pieprz, a następnie natrzyj 3 łyżki mieszanki na skórę ryby. Odwrócić rybę i grubo zalać pozostałą mieszaniną cukru, a następnie zapakować koperek na wierzch.
Owinąć ryby szczelnie w 2 lub 3 warstwy folii (aby zapobiec wyciekom; mieszanina soli upłynni się, gdy ryby leczą) i przenieść do dużej płytkiej patelni do pieczenia. Umieść kolejną patelnię do pieczenia lub deskę do krojenia na rybie i odchudzaj 3 lub 4 pełnymi puszkami (łącznie około 3 lb).
Pozostawić rybę do utwardzenia, schłodzić, obracając owinięty filet mniej więcej co 12 godzin, a następnie wymieniając masę, łącznie przez 36 godzin.
Obrać ogórki, upewniając się, aby usunąć wszystkie zielone (dla wyraźniejszego galaretki), a następnie o połowę wzdłuż i rdzenia. Grubo posiekać ogórki i przecier w maszynce do gotowania, aż będzie gładki, a następnie odsączyć na dużym sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, naciskając mocno na ciała stałe, aby wyjąć 2 szklanki płynu. Wyrzucić ciała stałe.
W małym rondlu wymieszać sól i 1/2 szklanki płynu ogórkowego i posypać żelatyną.
Odstawić na 1 minutę, aby zmięknąć, następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej, a następnie wymieszać do pozostałej 1 1/2 szklanki płynu ogórkowego wraz z octem.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia do pieczenia i posypać liśćmi koperku, delikatnie naciskając, aby zanurzyć. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, co najmniej 8 godzin.
Rozpakuj gravlaki, wyrzucając płyn i delikatnie zeskrobuj koperek.
Przenieść gravlaks, skórą w dół, do deski do krojenia. Trzymając bardzo ostry, długi, cienki nóż pod kątem 30 stopni, pociąć gravlaks w poprzek ziarna na bardzo cienkie plasterki, uważając, aby nie przeciąć skóry. Wyrzucić skórę.
Galaretkę pokroić na 6 kawałków i podzielić na 6 talerzy metalową szpatułką.
Podawać z kilkoma plastrami gravlaks.
* Utwardzony gravlaks można osuszyć, zeskrobać i zapakować w czystą plastikową folię, a następnie schłodzić do 5 dni.* Galaretkę można schłodzić do 4 dni