Arbuz, lemoniada i jagodowe lody
Arbuz, lemoniada i jagodowe lody to bezglutenowe i wegańskie deser. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś kostki arbuza, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Red, White and Blueberry Lemonade Pops, Arbuz-Jagodowe Lody, oraz Arbuz-Jagodowe Lody dla podobnych receptur.
Instrukcje
Arbuz i cukier zmiksować w procesorze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić puree do miski, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć jak najwięcej owoców.
Umieścić kubki w płytkiej patelni do pieczenia. Łyżka arbuza puree do filiżanek, dzieląc równo (skąpe 3 łyżki każda). Zamrażać, aż mieszanina zostanie prawie zamrożona, około 2 godzin. Kubki przykryć folią, szczelnie zamykając na brzegach. Używając końcówki małego noża, wykonaj 1/4 cala szczeliny w środku każdej foliowej pokrywy. Pchnij ice pop stick przez szczelinę i bezpiecznie do lodu arbuza bez uderzania w dno kubka. Zamrażać, aż arbuz lodu jest stałe, o 1 godzinę dłużej.
Doprowadzić 1/2 szklanki wody i cukru do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wymieszać z sokiem z cytryny, sokiem pomarańczowym i wanilią. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść patelnię z zamrożonymi wylewkami na powierzchni roboczej; ostrożnie złóż folię na każdej filiżance bez usuwania kija. Łyżka lemoniady do filiżanek, dzieląc równo (skąpe 3 łyżki każda). Zamykać folię. Zamrażać, aż warstwa lemoniady będzie stała, około 2 godzin.
Mieszaj jagody, 1 szklankę wody i cukier w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotuj, aż jagody będą bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu, około 5 minut. Odcedź mieszaninę do małej miski, naciskając na ciała stałe, aby wyodrębnić jak najwięcej owoców.
Wymieszać z sokiem z cytryny. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Umieść patelnię z zamrożonymi wylewkami na powierzchni roboczej; ostrożnie złóż folię na każdej filiżance bez usuwania kija. Łyżka mieszanki Borówki do filiżanek, dzieląc równo (obfite 3 łyżki każda). Zamykać folię. Zamrażać, aż pops zamrożone stałe, około 8 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
Zdejmij folię, a następnie rozdrzyj lub użyj nożyczek, aby odciąć kubek od każdego popu; wróć ice pops do patelni i zamrozić, aż będzie gotowy do podania.