Arbuz Granita
Arbuz Granita może być tylko deser szukasz. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 262 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz sok z limonki, arbuz, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Arbuz Granita, Granita Arbuzowa Mielona, oraz Arbuz Rozmaryn Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 1-do 2-quart patelni na dużym ogniu, połączyć 1 szklankę wody, cukru i skórki z limonki i doprowadzić do wrzenia.
Ostudzić, a następnie przelać przez drobny sitko do miski.
W blenderze wirować arbuza i 1 szklankę syropu limonkowego, aż będzie gładka. Jeśli są nasiona, wlej mieszaninę przez drobny sitko do miski. Wymieszać z sokiem z limonki.
Dodaj syrop i / lub sok z limonki do smaku (po zamrożeniu mieszanina będzie mniej słodka).
Wlać czysty do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia. Przykryć folią i zamrozić, aż mieszanina zacznie zamarzać na brzegach, ale nadal będzie sypka, 2 do 3 godzin. Dokładnie wymieszać mieszaninę, skrobając boki w dół. Przykryć i zamrozić do stałej, co najmniej 8 godzin.
Aby służyć, zeskrobać widelcem, aby zrobić duże płatki i łyżkę do schłodzonych szklanek lub misek.