Arbuz & Pietruszka Pops
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 81 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i zbierz wodę, pietruszkę z płaskim liściem, syrop cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 151 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arbuz I Pietruszka Ice Pops, Mango-pietruszka Pops, oraz Beef Pops z sosem ananasowo-Pietruszkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i wodę w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier rozpuszcza się i mieszanina jest przezroczysta. Wyłączyć ciepło i ostudzić.
Dodaj przyprawy, zanim mieszanina zacznie gotować; dodaj zioła dopiero po wyłączeniu ognia. Syropy zwykłe i podawane w infuzji należy przechowywać w zamkniętych pojemnikach w lodówce.
Arbuza obrać i grubo posiekać. Powinieneś mieć około ćwierć kawałków arbuza. Umyć arbuza, pozostawiając kawałki, jeśli chcesz, tak długo, jak są na tyle małe, aby wlać do foremek. Powinieneś mieć około 21/4 filiżanek (18 fl oz) przecieru.
Przecierany arbuz przełożyć do miski lub miarki z wylewką.
Wymieszaj syrop cukrowy z przecieranym arbuzem, aż będzie smakował słodko. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać i dodać do mieszaniny.
Wlej mieszaninę do foremek ice pop, pozostawiając trochę miejsca na górze, aby mieszanina mogła się rozwinąć. Włożyć pałeczki i zamrozić do uzyskania stałej masy, 4 do 5 godzin. Unmold i przenieść do plastikowych toreb do przechowywania lub służyć na raz.