Arancyna z sardynkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Arancyny z sardynkami. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.91 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 836 kalorii, 39g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz arborio ryż, szafran, mięta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arancyna Cytrusowa, Arancyna (szafranowe kulki ryżowe), oraz Cytrusowa Arancyna z serem Pecorino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ryż: w rondlu 4 do 6-quart, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż tylko do palenia.
Dodać połowę posiekaną czerwoną cebulę i szafran, i gotować, aż zmięknie, o 7 do 9 protokół.
Dodać ryż i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, odsłonięte. Gotować, aż płyn wchłonie się i ryż jest miękki, o 25 protokół.
Rozłóż ryż do ostygnięcia na dużym arkuszu ciastek, o grubości około 1/4 cala do 1/2 cala. Gdy ryż jest chłodny, wymieszaj z Pecorino, 2 jajkami i 2 żółtkami i odstaw na bok
Aby farsz: w 10 do 12-calowej patelni saute, gotować pozostałą posiekaną cebulę w 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż światło złoty kolor, o 10 protokół.
Dodaj sos pomidorowy, posiekane sardynki i miętę, i gotować 5 do 7 minut, aż zmniejszy się o jedną trzecią i dość grube. Odstawić i pozostawić do ostygnięcia.
Umieścić mąkę do odkurzania, białka i bułkę tartą w 3 oddzielnych płytkich miseczkach i lekko ubić białka. Aby utworzyć arancynę, umieść 3 łyżki mieszanki ryżu w dłoni i zrób wgłębienie z tyłu łyżki. Łyżka 2 łyżki mieszanki sardynki do wcięcia i tworzą otwartą miskę z ryżu w dłoni. Przykryj wypełnioną porcję kolejną łyżką mieszanki ryżu i za pomocą obu rąk uformuj ryż w kulkę. Kontynuuj z pozostałą mieszanką ryżu i farszem, aż skończysz.
Toczyć każdą kulkę w mące, następnie białka, następnie bułka tarta i przechowywać w lodówce 1 godzinę, odkryte.
Rozgrzać 4 cale oleju do smażenia w frytkownicy lub głębokiej patelni do 375 stopni F. Ostrożnie umieścić 3 kulki na raz na patelni i smażyć na złoty kolor, o 3 do 4 minut, mieszając szczypcami lub łyżką kuchenną, aby utrzymać je w ruchu.
Odsączone gotowane kulki na papierowych ręcznikach i umieścić na dużym talerzu i podawać albo ciepłe lub w temperaturze pokojowej.