Arancine z Ragu
Arancine z Ragu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 1039 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 5,31 zł za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z parmezanu, bulion wołowy, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać ryż arborio można śledzić to danie główne z Czekoladowy Pudding Ryżowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażone przekąski ryżowe (Arancine con Ragu), Arancyna Cytrusowa, oraz Arancyna (szafranowe kulki ryżowe).
Instrukcje
Aby zrobić risotto: w średniej wielkości rondlu podgrzej wywar, aż prawie się zagotuje. Włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu i wymieszać z szafranem.
W rondlu 10-12 cali roztopić 3 łyżki masła. Natychmiast wymieszać ryż i gotować na średnim ogniu. Używając drewnianej łyżki, mieszaj w sposób ciągły, aż ryż zostanie pokryty masłem i zacznie się przeświecać, około 2 minut. Uważaj, aby ryż nie spłonął. Utrzymując ciepło na średnim poziomie, rozpocznij kadzenie gorącego bulionu do ryżu, około 2 kadzi na raz. Stale mieszaj drewnianą łyżką, aż ryż prawie wchłonie cały bulion. Kontynuuj dodawanie obu bit po bitie, aż ryż jest al DENTE lub przetargu, o 20 protokół. Po ugotowaniu ryżu doprawiamy solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać żółtko i pozostałą łyżkę masła. Wymieszać, aby dokładnie połączyć i odstawić do ostygnięcia.
Aby zrobić ragu: w dużym rondlu o grubym dnie ugotuj oliwę z oliwek, cielęcinę i cebulę na dużym ogniu. Często mieszaj i kontynuuj gotowanie, aż cielęcina straci różowy kolor.
Dodaj pozostałe składniki przez 3 szklanki bulionu z kurczaka. Włączyć ciepło do średniego niskiego i pozostawić ragu gotować na wolnym ogniu przez około 1 godzinę do 1 godziny 30 minut, aż dość zagęszczony. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać do połączenia i wyjąć ragu z ognia.
Niech ragu ostygnie, o 45 minut.
Gdy ragu jest chłodny w dotyku, umieść niewielką filiżankę ryżu w dłoni i użyj palców drugiej ręki, aby utworzyć kopiec ryżu przypominający kubek.
Umieść dużą łyżkę ragu do kubka ryżowego, a następnie delikatnie złóż zewnętrzne krawędzie ryżu, aby pokryć ragu, całkowicie zamykając go. Powinieneś mieć kulkę nadziewanego ryżu i nie powinno być żadnego ragu wyciekającego. Być może trzeba dodać trochę więcej ryżu, aby utrzymać blisko piłkę. Ustaw arancine bok i użyć pozostałego ryżu i pozostałych ragu, aby o 7 więcej kulek.
Każdą gotową kulkę ostrożnie przetaczamy przez ubite białka, a następnie pogłębiamy przez bułkę tartą.
Umieść arancynę na tacy i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
W międzyczasie rozgrzać 4 cale oleju do smażenia w frytkownicy lub głębokiej patelni do 375 F. gdy olej osiągnie temperaturę, a arancyna będzie miała czas na ostygnięcie, ostrożnie umieść 3 kulki na raz na patelni i smaż aż do złotego koloru, około 3 do 4 minut, mieszając szczypcami lub łyżką kuchenną, aby utrzymać je w ruchu.
Osuszone ugotowane kulki na papierowych ręcznikach i połóż na dużym talerzu.