Apricot Brandy Pound Cake III
Apricot Brandy Pound Cake III wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 643 kalorie. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,15 USD za porcję. 27 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Doskonale sprawdza się jako niedrogi deser. Jeśli masz wyciąg z migdałów, śmietanę, ekstrakt z rumu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 28% to danie jest raczej złe. Spróbuj Apricot Brandy Pound Cake, Morelowa Brandy i ciasto rumowe z brzoskwiniami, oraz Brandy Almond Pound Cake podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smarować i mąkę 10-calową patelnią.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Odłóż na bok.
Połącz kwaśną śmietanę, aromat rumu, ekstrakt z pomarańczy, ekstrakt z migdałów, ekstrakt z cytryny, ekstrakt z wanilii i brandy morelowej. Odłóż na bok. W dużej misce, śmietana razem z masłem i cukrem, aż będzie lekki i puszysty. Ubijaj jajka pojedynczo. Ubij mieszaninę mąki na przemian z mieszaniną kwaśnej śmietany i aromatów, mieszając aż do włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.