Applewood - wędzone żeberka z papryką chili Spice Rub
Przepis Applewood-wędzone żeberka z papryką chili Spice Rub jest gotowy w około 2 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mokry rub, destylowany ocet, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wędzony Paprikan i limonkowy Popcorn, Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, oraz Applewood - Wędzony Indyk.
Instrukcje
Namoczyć wióry w wodzie 20 do 40 minut. Tymczasem zapal pełny komin z brykietów węglowych. Gdy są pokryte popiołem, brzeg na jedną stronę w oczyszczonym ognisku dużego (22-in.) grill węglowy. Gdy węgle są 250 do 350 (możesz trzymać rękę 5 w. powyżej poziomu rusztu kuchennego tylko 8 do 10 sekund), posypać 1 szklanką namoczonych wiórów węglami. Obok węgli ustawić dużą jednorazową aluminiową patelnię i napełnić ją do połowy ciepłą wodą. Ustaw ruszt do gotowania na górze.
Przetnij pełną płytę żeber na pół.
Połącz składniki dry-rub; natrzyj 3/4 po obu stronach żeber. Ustaw pozostałe 1/4 przetrzeć na bok.
Ułóż żeberka na ruszcie do gotowania na patelni ociekowej.
Żeberka dymne, pokryte, 45 minut do 1 godziny.
Dodaj 8 do 10 brykietów do zapalonych węgli (wystarczy, aby utrzymać stałą temperaturę) i 1 szklanka wiórów. Obróć żebra. Gotować, pod przykryciem, 45 minut do 1 godziny; dodać kolejne 8 do 10 brykietów i 1 szklanka chipsów. Obróć żeberka i gotuj przez 30 minut do godziny lub do momentu, gdy mięso zacznie odrywać się od końcówek kości.
W międzyczasie wymieszaj ocet, 1 łyżkę. wodę i sok z cytryny w małej misce.
Gdy mięso jest prawie gotowe, użyj butelki z rozpylaczem lub ręczników papierowych, aby dokładnie ubić wierzch żeber mokrym masażem, a następnie posypać pozostałym suchym masażem. Gotować żeberka jeszcze kilka minut.
Przełożyć na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut przed krojeniem i podaniem.
Make ahead: suche rub można łatwo podwoić lub nawet potroić. Przechowuj go, hermetycznie i w temperaturze pokojowej, do miesiąca.
Opakowanie suchego rub na mięso. Małe kawałki tłuszczu na powierzchni mięsa stopią się, tworząc ładną skórkę.
Nigdy nie odchodź od grilla. Poza zasięgiem wzroku, poza umysłem; za każdym razem coś się spali.
Gotuj w chłodnej strefie. Duże kawałki, takie jak żeberka, spłoną na bezpośrednim ogniu. Aby stworzyć chłodną, pośrednią strefę ciepła, należy skierować zapalone węgle na jedną stronę paleniska, pozostawiając drugą stronę pustą. Pusta strona to twoja chłodna Strefa. Na grillu gazowym wyłącz jeden palnik i połóż na nim żebra; następnie opuść inne palniki, aby uzyskać odpowiednie ciepło.
Użyj wypełnionej wodą miski ociekającej. Umieść to w pustej sekcji, aby złapać tłuszcz, gdy się topi, zapobiegając nawrotom.