Applewood - wędzone żeberka z papryką chili Spice Rub

Applewood - wędzone żeberka z papryką chili Spice Rub
Przepis Applewood-wędzone żeberka z papryką chili Spice Rub jest gotowy w około 2 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mokry rub, destylowany ocet, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wędzony Paprikan i limonkowy Popcorn, Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, oraz Applewood - Wędzony Indyk.

Instrukcje

1
Namoczyć wióry w wodzie 20 do 40 minut. Tymczasem zapal pełny komin z brykietów węglowych. Gdy są pokryte popiołem, brzeg na jedną stronę w oczyszczonym ognisku dużego (22-in.) grill węglowy. Gdy węgle są 250 do 350 (możesz trzymać rękę 5 w. powyżej poziomu rusztu kuchennego tylko 8 do 10 sekund), posypać 1 szklanką namoczonych wiórów węglami. Obok węgli ustawić dużą jednorazową aluminiową patelnię i napełnić ją do połowy ciepłą wodą. Ustaw ruszt do gotowania na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
2
Przetnij pełną płytę żeber na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
3
Połącz składniki dry-rub; natrzyj 3/4 po obu stronach żeber. Ustaw pozostałe 1/4 przetrzeć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Ułóż żeberka na ruszcie do gotowania na patelni ociekowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
5
Żeberka dymne, pokryte, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
6
Dodaj 8 do 10 brykietów do zapalonych węgli (wystarczy, aby utrzymać stałą temperaturę) i 1 szklanka wiórów. Obróć żebra. Gotować, pod przykryciem, 45 minut do 1 godziny; dodać kolejne 8 do 10 brykietów i 1 szklanka chipsów. Obróć żeberka i gotuj przez 30 minut do godziny lub do momentu, gdy mięso zacznie odrywać się od końcówek kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
W międzyczasie wymieszaj ocet, 1 łyżkę. wodę i sok z cytryny w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Gdy mięso jest prawie gotowe, użyj butelki z rozpylaczem lub ręczników papierowych, aby dokładnie ubić wierzch żeber mokrym masażem, a następnie posypać pozostałym suchym masażem. Gotować żeberka jeszcze kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Przełożyć na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut przed krojeniem i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Make ahead: suche rub można łatwo podwoić lub nawet potroić. Przechowuj go, hermetycznie i w temperaturze pokojowej, do miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
11
POPRAWKI TYLERA
12
Opakowanie suchego rub na mięso. Małe kawałki tłuszczu na powierzchni mięsa stopią się, tworząc ładną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
13
Nigdy nie odchodź od grilla. Poza zasięgiem wzroku, poza umysłem; za każdym razem coś się spali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Gotuj w chłodnej strefie. Duże kawałki, takie jak żeberka, spłoną na bezpośrednim ogniu. Aby stworzyć chłodną, pośrednią strefę ciepła, należy skierować zapalone węgle na jedną stronę paleniska, pozostawiając drugą stronę pustą. Pusta strona to twoja chłodna Strefa. Na grillu gazowym wyłącz jeden palnik i połóż na nim żebra; następnie opuść inne palniki, aby uzyskać odpowiednie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Użyj wypełnionej wodą miski ociekającej. Umieść to w pustej sekcji, aby złapać tłuszcz, gdy się topi, zapobiegając nawrotom.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn