Apple Tarte Tatin
Apple Tarte Tatin wymaga z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 417 kalorii, 3G białka, oraz 25g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka jabłek granny smith, masła, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wielki. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tarte Tatin o smaku herbaty (Tarte Tatin Au Thé), Apple Tarte Tatin, oraz Apple Tarte Tatin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszaj pokrojone jabłka razem z 1/2 szklanki cukru i soku z cytryny w dużej misce i odstaw na bok. Sok z cytryny doda smaku, a także zapobiegnie utlenianiu się ćwiartek jabłek. Rozpuść masło na 12-calowej nieprzywierającej żaroodpornej patelni na średnim ogniu i równomiernie posyp pozostałe 1/2 szklanki cukru na topiącym się maśle.
Umieść jabłka na patelni płaską stroną do dołu, zaczynając od zewnątrz i wchodząc, lekko zachodząc na siebie. Wypełnij środek pozostałymi jabłkami. Umieść patelnię na średnim ogniu na kuchence i gotuj, aż karmel równomiernie ciemnieje, 20 do 25 minut. Utrzymywanie ciepła na średnim poziomie zapewni, że karmel się nie przypali i równomiernie się ugotuje.
Zdejmij patelnię z ognia.
Połóż ciasto francuskie na patelni i po prostu złóż rogi, aby zmieściły się na patelni.
Piec, aż skórka się wydmuchnie i będzie złotobrązowa, 20 minut.
Ostudź, upewniając się, że jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć. Poluzuj krawędzie nożem do masła.
Umieść talerz lub półmisek większy niż patelnia bezpośrednio na wierzchu. Ostrożnie (ale z zapałem!) Odwróć tartę do góry nogami na talerz. Jeśli jabłka przykleją się do patelni, ostrożnie je wyjmij i odłóż z powrotem tam, gdzie należą na tarcie.
Ciepłą tartę podawać z lodami lub bitą śmietaną.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Tarte Tatin. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.