Apple-Frangipane Galette

Apple-Frangipane Galette
Apple-Frangipane Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, cukier Gruboziarnisty, frangipane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Apricot Frangipane Galette, Rabarbar & Orange Frangipane Galette, oraz Klon Cherry Galette z kandyzowanym imbirem Frangipane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy około 14 cali (36 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Przenieść go do przygotowanej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Posmaruj frangipane na cieście, pozostawiając 2-calową (5-cm) granicę. Ułóż plasterki jabłka w koncentrycznych kręgach nad frangipane, lub po prostu rozproszyć je w równej warstwie. Obrzeże ciasta ułożyć na jabłkach i posmarować skórkę roztopionym masłem, następnie lekko umyć lub posmarować resztę masła na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Połowę cukru posypać skórką, a pozostałą połowę jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Piec galette, aż jabłka są miękkie i skorupa rumiane, o 1 godzinę. Przesuń galette off pergamin papieru i na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Możesz skropić galetę ciepłym miodem lub polewać ją napiętym dżemem morelowym, rozcieńczonym wystarczającą ilością wody, aby można ją było rozsmarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
9
Przechowywanie: ciasto można przygotować do 3 dni wcześniej i schłodzić. Tarta powinna być podawana w dniu jej upieczenia. Odmiana: w przypadku galetki Nektarynowo-Frangipanowej zastąp 3 duże nektaryny (1 3/4 funtów/795 g), pestki i pokrój w plastry 1/2 cala (1,5 cm), na jabłka. (Jeśli chcesz, aby nektaryny miały bardzo wyraźny smak w tarcie, zmniejsz ilość frangipane; możesz użyć nawet połowy ilości, lub około 1/2 szklanki/125 ml). Ułóż plastry necctarine w ledwo nakładających się koncentrycznych kręgach. Możesz użyć obranych brzoskwiń zamiast nektarynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn