Apple-Frangipane Galette

Apple-Frangipane Galette
Apple-Frangipane Galette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 182 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, cukier Gruboziarnisty, frangipane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Apricot Frangipane Galette, Rabarbar & Orange Frangipane Galette, oraz Klon Cherry Galette z kandyzowanym imbirem Frangipane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 190°C (375°F). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
3
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy około 14 cali (36 cm).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Przenieść go do przygotowanej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Posmaruj frangipane na cieście, pozostawiając 2-calową (5-cm) granicę. Ułóż plasterki jabłka w koncentrycznych kręgach nad frangipane, lub po prostu rozproszyć je w równej warstwie. Obrzeże ciasta ułożyć na jabłkach i posmarować skórkę roztopionym masłem, następnie lekko umyć lub posmarować resztę masła na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Połowę cukru posypać skórką, a pozostałą połowę jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
7
Piec galette, aż jabłka są miękkie i skorupa rumiane, o 1 godzinę. Przesuń galette off pergamin papieru i na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Możesz skropić galetę ciepłym miodem lub polewać ją napiętym dżemem morelowym, rozcieńczonym wystarczającą ilością wody, aby można ją było rozsmarować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Przechowywanie: ciasto można przygotować do 3 dni wcześniej i schłodzić. Tarta powinna być podawana w dniu jej upieczenia. Odmiana: w przypadku galetki Nektarynowo-Frangipanowej zastąp 3 duże nektaryny (1 3/4 funtów/795 g), pestki i pokrój w plastry 1/2 cala (1,5 cm), na jabłka. (Jeśli chcesz, aby nektaryny miały bardzo wyraźny smak w tarcie, zmniejsz ilość frangipane; możesz użyć nawet połowy ilości, lub około 1/2 szklanki/125 ml). Ułóż plastry necctarine w ledwo nakładających się koncentrycznych kręgach. Możesz użyć obranych brzoskwiń zamiast nektarynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Smak
11
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn