Apple Flapjack trifle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Apple Flapjack trifle. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 577 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów europejskiej kuchni. 38 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz budyń KARTONOWY, cukier złoty, cukier muscovado i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 38%. Podobne przepisy to Apple Flapjack crumble, Karmelowy Drobiazg Jabłkowy, oraz Soczysty Jabłkowy Drobiazg.
Instrukcje
Mieszamy owies, przyprawę i cukier. Roztopić masło na patelni, dodać owies i smażyć przez około 5 minut, cały czas mieszając, aż będą lekko upieczone i chrupiące (stają się bardziej chrupiące jeszcze na ochłodzeniu). Wrzucić do miski i pozostawić do ostygnięcia.
Jabłka obrać, osuszyć i grubo pokroić. Roztopić masło na patelni, aż się spieni, dodać jabłka i smażyć szybko na dość dużym ogniu, odwracając je, gdy zaczną się zabarwić.
Posypać cukrem i gotować przez kolejne 2-3 minuty, aż jabłka lekko zmiękną. Pozostawić do ostygnięcia.
Połowę jabłek i prawie połowę owsa ułóż w szklanym naczyniu, powtórz, odkładając kilka owsa.
Mżawka nad coulis, a następnie łyżka nad kremem. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie nakładamy na nią łyżkę kremu. Rozsypać na pozostałe owies.
Podawać od razu lub schłodzić do 6 godzin.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na drobiazgi. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.