Apple Brown Betty z sorgo Zabaglione
Apple Brown Betty z sorgo Zabaglione jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka do 8 jabłek, fasola waniliowa, mielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Apple Brown Betty, Apple Brown Betty, oraz Apple Brown Betty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj 8 na 8-calowe naczynie do pieczenia.
W dużej misce, wrzucić jabłka z cukru granulowanego, cynamon, imbir, sok z cytryny, i wanilii i nasion. Przykryć folią i odstawić na 30 minut.
Podrzeć chleb i pulsować w robocie kuchennym.
Rozłóż okruchy chleba na obramowanej blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 5 do 8 protokół, aż złoty. Odstawić.
Podczas gdy bułka tarta są opiekania, umieścić 4 łyżki masła do małego rondla na średnim ogniu. Gotuj, aż mleko oddzieli się od tłuszczu i masło zacznie brązowieć.
W średniej misce, wymieszać bułkę tartą, brązowy cukier, i ciepłe brązowe masło razem.
Dodać około 1/4 mieszanki okruchów chleba do jabłek. Rzucać, aby połączyć.
Napełnij przygotowane naczynie do pieczenia mieszanką jabłkową. Kropka z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Przykryj wierzch pozostałą mieszaniną okruszków chleba. Mocno dociśnij całą górę, aby mieszanina była szczelnie zapakowana w naczyniu.
Piec na środkowym stojaku piekarnika, aż jabłka będą miękkie, a soki zaczną bąbelkować, 25 do 35 minut.
Podawać na ciepło i z 1/2 szklanki miarki sorgo zabaglione na wierzchu każdej porcji.
© 2011 Clarkson PotterHUGH ACHESON jest szefem kuchni / partnerem Athens, Georgia, restaurants Five and Ten (Best Atlanta restaurant by the Atlanta Journal-Constitution) i The National; the shop Gosford Wine; i jego Atlanta restaurant, Empire State South. Jest pięciokrotnie nominowany do Nagrody Jamesa Bearda w kategorii "Best Chef Southeast" i został uznany za "najlepszego nowego szefa kuchni" przez Food & Wine. Mieszka w Atenach z żoną i dwiema córkami.