Apple Brown Betty
Apple Brown Betty jest bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 378 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Za $1.14 za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Działa dobrze jako dodatek. Udaj się do sklepu i podnieś zmielony orzech, nieprzyprawioną bułkę tartą, zmielone ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Apple Brown Betty, Apple Brown Betty, oraz Apple Brown Betty są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 5 naczyń creme brulee, płytkich i owalnych
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F ze stojakiem na środku piekarnika.
Jabłka ułożyć na płaskiej powierzchni, przekroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.
Włóż je do średniej miski i posmaruj lekką warstwą skórki z 1 cytryny i całego soku z cytryny.
W osobnej misce wymieszaj masło i bułkę tartą. Dopraw solą. Odłóż na bok.
W trzeciej misce wymieszaj brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki.
Wymieszaj, aby zmiksować i dodaj plasterki jabłka.
Nasmaruj każde naczynie do pieczenia pozostałym masłem.
Ułóż spód jabłkami i przykryj mieszanką miękiszu chleba.
Przykryj naczynia szczelnie folią aluminiową i umieść na środku piekarnika.
Piecz, aż jabłka będą miękkie po przekłuciu czubkiem noża, 30 do 45 minut.
Zdejmij folię, podnieś temperaturę piekarnika do 425 stopni F i piecz, aż wierzch się zrumieni.