Apple & spice tealoaf
Apple & spice tealoaf może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soku pomarańczowego, ekstraktu z wanilii, proszku do pieczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 22%. Podobne przepisy to Bułeczki z jabłkami z polewą przyprawową szarlotki, Bułeczki z jabłkami z polewą przyprawową szarlotki, oraz Owies Jabłkowo-Przyprawowy.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło 900g / 2LB Bochenek puszki i linii z paskiem papieru do pieczenia, lub użyć wkładkę Bochenek puszki (patrz końcówka, poniżej). Ubij razem masło i cukier, aż blady i kremowy, a następnie ubić jajka jeden po drugim. Zetrzyj połowę jabłka i wymieszaj z wanilią, suszonymi owocami i zmielonymi migdałami.
Proszek do pieczenia, mąkę i przyprawy wymieszać ze szczyptą soli, a następnie złożyć do mixu aż do wyrównania. Łyżka do puszki i wyrównać górę.
Cienko pokroić pozostałą połowę jabłka, wrzucić z sokiem z cytryny lub pomarańczy, pokroić plasterki trochę do ciasta, a następnie posypać 1 łyżeczką więcej cukru.
Piec przez 45 min, a następnie obrócić piekarnik do 140C / wentylator 120C / Gaz
Ciasto przykryć folią, następnie piec przez kolejne 45 minut, aż do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty. Chłodny w puszce.
Aby zakończyć ciasto, roztopić marmoladę lub dżem na małej patelni, przesiać, aby usunąć grudki, a następnie posmarować ciasto, aby polewać wierzch.
Podawać pokrojone w grube plastry i posmarowane odrobiną masła, jeśli chcesz. Zamrozi się na okres do 1 miesiąca.