Antrykot z sałatką z arbuza

Potrzebujesz dania głównego bez nabiału ? Flank Steak z sałatką z arbuza może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 404 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka soli i pieprzu, mąki, octu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 9 godzin . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 82% , co jest świetnym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Kubański stek z antrykotu z sałatką z awokado i pomidorów , Stek z antrykotu z sałatką śródziemnomorską z czosnkiem i Stek z antrykotu z sosem grzybowym .
Instrukcje
W średniej wielkości misce wymieszaj trzepaczką olej z pestek winogron, biały ocet, kolendrę, czosnek, sól, pieprz, sok z limonki i papryczki jalapeno.
Włóż stek z antrykotu do dużej patelni, zalej marynatą i odstaw do lodówki na noc.
Wymieszaj w misce ocet, miód i cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj pomidory, arbuza i miętę, a następnie polej sosem winegret.
Rozgrzej olej w ciężkiej patelni, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju wskaże 375 stopni Fahrenheita.
Wsyp mąkę do średniej wielkości miski.
Odcedź całkowicie krążki cebulowe, a następnie wrzuć je do mąki, aby je pokryć. Strzepnij nadmiar mąki, a następnie smaż cebulę do uzyskania złotego koloru, przez 2 do 3 minut.
Odsącz na papierowym ręczniku, a następnie lekko dopraw solą i pieprzem.
Aby przygotować stek z antrykotu, rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
Wyjmij stek z marynaty, odcedzając nadmiar. (Usunięcie nadmiaru marynaty zapobiegnie przypaleniu lub zwęgleniu steka podczas pieczenia.) Grilluj na wysokim ogniu, aż będzie średnio wysmażony, 8 do 9 minut z każdej strony. Odstaw stek, aby odpoczął, zanim pokroisz go w poprzek włókien na cienkie plasterki.
Nałóż na każdy talerz trochę pokrojonego steka. Na wierzch nałóż sałatkę z arbuza.
Udekoruj krążkami cebulowymi i gałązkami kolendry.