Antrykot marynowany w melasie z pieczoną czerwoną papryką
Marynowany w melasie stek z antrykotu z pieczoną czerwoną papryką to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 510 kalorii , 37 g białka i 34 g tłuszczu . Za 3,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 612 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup serek śmietankowy z ziołami, czosnek, colę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest idealny na Walentynki . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 4 godzin i 23 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 88% , to danie jest wyśmienite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Kanapka Teriyaki Flank Steak z Kapustą Pekińską, Papryką i Marchewką , Flank Steak z Sosem Grzybowym i Asian Flank Steak .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
W małej misce wymieszaj olej, colę, melasę, sos sojowy, płatki czerwonej papryki, czosnek, czarny pieprz i sok z limonki.
Włóż stek do dużej płytkiej miski i zalej marynatą. Poruszaj stekiem, aby upewnić się, że marynata pokrywa mięso. Pozostaw do marynowania na 2 godziny lub do 4 godzin w lodówce.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjmij stek z marynaty i połóż na grillu. Smaż przez 4 minuty z każdej strony.
Zdjąć z grilla i przełożyć na deskę do krojenia, odstawić na 5 minut.
Posmaruj kromki chleba serkiem śmietankowym. Pokrój stek w poprzek włókien na bardzo cienkie paski. Na ser połóż pasek mięsa i pasek czerwonej papryki.
Udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.