Antrykot marynowany w melasie z pieczoną czerwoną papryką

Antrykot marynowany w melasie z pieczoną czerwoną papryką
Marynowany w melasie stek z antrykotu z pieczoną czerwoną papryką to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 510 kalorii , 37 g białka i 34 g tłuszczu . Za 3,88 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 612 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Udaj się do sklepu i kup serek śmietankowy z ziołami, czosnek, colę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest idealny na Walentynki . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 4 godzin i 23 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 88% , to danie jest wyśmienite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Kanapka Teriyaki Flank Steak z Kapustą Pekińską, Papryką i Marchewką , Flank Steak z Sosem Grzybowym i Asian Flank Steak .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
W małej misce wymieszaj olej, colę, melasę, sos sojowy, płatki czerwonej papryki, czosnek, czarny pieprz i sok z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
ColaCola
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Włóż stek do dużej płytkiej miski i zalej marynatą. Poruszaj stekiem, aby upewnić się, że marynata pokrywa mięso. Pozostaw do marynowania na 2 godziny lub do 4 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjmij stek z marynaty i połóż na grillu. Smaż przez 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Zdjąć z grilla i przełożyć na deskę do krojenia, odstawić na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Posmaruj kromki chleba serkiem śmietankowym. Pokrój stek w poprzek włókien na bardzo cienkie paski. Na ser połóż pasek mięsa i pasek czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni1-1/2 Szklanki Czerwonych I Zielonych Kandyzowanych Wiśni
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Udekoruj posiekaną kolendrą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 23 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn