Anjou Bakery ' s Marionberry Pie
Ciasto z marionetkami Anjou Bakery może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 610 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, marionetki, skórkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Red Anjou Pie, Tort gruszkowy Anjou, oraz Przyprawiony Chleb Gruszkowy D ' Anjou.
Instrukcje
Połącz suche składniki w mikserze stojącym.
Dodać masło i ubić z mocowaniem wiosła na niskiej prędkości, skrobanie miski w razie potrzeby, aż kawałki są wielkości rodzynek. Z mikserem wciąż na niskiej prędkości, mżawka w 1 łyżce. woda z lodem; ubijać, aż ciasto się połączy, 1 1/2 do 3 minut. Uformuj 1 1/4 filiżanek na dysk, a resztę na mniejszy dysk.
Rozgrzej piekarnik do 375 ze stelażem na dolnym poziomie. Na lekko posypanej mąką desce zwiń większy dysk w 12-calowy. koło. Poluzować długą metalową szpatułką, delikatnie przetoczyć wokół wałka do ciasta, a następnie rozwinąć w 9-in. pie pan (jeśli ciasto pęknie, naciśnij ponownie razem). Złóż krawędź pod, aby była równo z krawędzią patelni, a następnie zagniataj. Wyluzuj 15 minut.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 11-in. koło. Za pomocą foremki do ciastek Wytnij tyle kształtów, takich jak kwadraty, ile potrzeba, aby pokryć większość ciasta. Wycięcia ustawić na blasze do pieczenia; schłodzić 15 minut.
Zrobić nadzienie: w dużej misce wymieszać skrobię kukurydzianą i cukier granulowany.
Dodać jagody z sokami i wrzucić do herbu. Ułóż równomiernie w skorupce ciasta. Lekko umyć wycięcia ciasta wodą i posypać gruboziarnistym cukrem. Ułóż wycięcia nad nadzieniem.
Piecz ciasto, aż wypełnią się pęcherzyki i ciasto będzie złote w środku, 55 do 60 minut (do 1,5 godziny, jeśli jagody były zamrożone); jeśli krawędź zacznie się ściemniać, przykryj folią, a jeśli ciasto zacznie się bąbelkować, umieść pod nim rondel.
Ostudzić na stojaku do temperatury pokojowej, co najmniej 3 godziny.
* Znajdź cukier musujący z materiałami do pieczenia.