Angrezi Bhutta (curry z kukurydzy i pomidorów)

Angrezi Bhutta (curry z kukurydzy i pomidorów)
Angrezi Bhutta (kukurydziane i pomidorowe Curry) jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 39 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, kukurydzę, madras curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Curry pomidorowo-kalafiorowe z kukurydzą, Kolacja: kukurydza, pomidory i ziemniaki Curry, oraz Powoli pieczona wieprzowina z kokosowym sosem Curry, kukurydziane tortille, świeże pomidory salsan na ryżu Basmati.

Instrukcje

1
Wlać olej do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu. Wrzucić cebulę i smażyć, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać curry i dobrze wymieszać. Gotować, aż bardzo pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Dodaj posiekanego pomidora. Gotować, aż będzie miękka, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4
Wlać szklankę wody, dodać kukurydzę i sól. Dobrze wymieszać. Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i przykryć. Gotować przez około 10 minut, mieszając co drugą minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Wyłączyć ogień i dodać kolendrę. Wymieszać, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia6
Magazyn