Angielski chleb muffinowy z mikrofali
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, angielski chleb muffinowy z mikrofalówki może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 259 kalorii , 9 g białka i 2 g tłuszczu . Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako chleb. Ten przepis przypadł do gustu 18 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, mąkę kukurydzianą, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 91% wyniku , co jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak angielskie jagody , szybkie ciastko z mikrofali i ciasto czekoladowe bez jajek w kuchence mikrofalowej .
Instrukcje
Lekko natłuść formę do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali, którą można używać w kuchence mikrofalowej; posyp patelnię mąką kukurydzianą.
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodać mleko, cukier, sól, sodę i mąkę pełnoziarnistą; dobrze pokonać. Ubijaj mąkę uniwersalną, 1/2 szklanki na raz, aż powstanie miękkie ciasto. Wyłóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj przez około 5 minut lub do momentu, aż będzie gładkie. Uformuj bochenek i włóż do przygotowanej formy.
Włóż do kuchenki mikrofalowej bez przykrycia, z mocą 50%, na 1 minutę.
Odstaw na 10 minut. Powtórz 1 lub 2 razy, aż bochenek podwoi swoją objętość.
Kuchenkę mikrofalową na maksymalnej mocy przez 4 do 6 minut, aż wierzch nie będzie już wilgotny.
Odstawić na 5 minut na patelni.
Wyjąć i ostudzić na kratce.