Angel Food Cake z mieszanym kompot jagodowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Angel Food Cake z mieszanym kompot jagodowym. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 199 kalorii. Jest idealny do Dzień Matki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Angel Food Cake z kompot trzy jagody, Kompot Z Jagód Imbirowych Z Anielskim Ciastem, oraz Angel Food Cake With Fall Fruit kompot.
Instrukcje
Płaszcz 5-quart kuchenka elektryczna wolno z gotowania sprayu.
Połącz jagody, sok pomarańczowy i cukier w wolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokiej 2 godziny.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce, mieszając, aż będzie gładka. Mieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej w mieszaninę jagodową. Przykryć i gotować na wysokiej przez 15 minut lub aż sos zgęstnieje.
Podawać kompot na angel food cake.
Wskazówka dotycząca składników: jeśli masz tylko jeden lub dwa rodzaje jagód, nadal możesz zrobić ten kompot. Po prostu upewnij się, że jagody sumują się w sumie do 6 filiżanek.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.