Angel Food Cake and truskawkowy krem Roll
Need a deser bezglutenowy? Angel Food Cake I Rolka z kremem truskawkowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 335 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Ten przepis od Allrecipes ma 18 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, cukier, truskawki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawki i śmietana Angel Food Cake Roll, Truskawki i śmietana Angel Food Cake Roll, oraz Truskawkowy Anioł Jedzenie Ciasto Lody.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj 17x11 3/8x3 / 4-calową galaretkę; wyłóż dno papierem woskowanym. Przesiać 2 łyżki cukru cukierniczego na czystym ręczniku kuchennym o co najmniej takim samym rozmiarze jak patelnia z galaretką.
Beat ciasto wymieszać i zimną wodą z mikserem elektrycznym na niskim w dużej szklanej lub metalowej misce przez 30 sekund; zwiększyć do średniej prędkości i bić przez 1 minutę.
Wlać 3/4 ciasta do przygotowanej galaretki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie twarde w dotyku, 15 do 17 minut. Poluzuj ciasto z patelni i obróć na obsypany mąką ręcznik; odklej woskowany papier. Ostrożnie przyciąć wszelkie rumiane krawędzie.
Roll ciasto w ręczniku, począwszy od wąskiego końca; ostudzić na stojaku z drutu z boku szwu w dół przez 20 minut.
Do miski wrzucić pokrojone truskawki z 2 łyżkami cukru cukierniczego.
Śmietanę ubić w szklanej lub metalowej misce, aż się spieni. Stopniowo dodawaj 1 1/2 łyżki cukru cukierniczego, kontynuując bicie, aż uformują się miękkie szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: bita śmietana utworzy miękkie kopce. Odmierzyć 1 1/2 szklanki bitej śmietany i odstawić. Ułóż pokrojone truskawki na pozostałą bitą śmietanę.
Rozwiń schłodzone ciasto i rozłóż mieszaninę truskawkowo-bitej śmietany na ciasto, pozostawiając 1/2-calową granicę ciasta odsłoniętą.
Ciasto (bez ręcznika) owijamy warstwą bitej śmietany.
Przełóż walcowane ciasto, szew w dół, na talerz do serwowania.
Mieszaj barwnik spożywczy do zastrzeżonej 1 1/2 szklanki bitej śmietany, aż będzie różowy. Mrozić Na Zewnątrz walcowane ciasto z różową bitą śmietaną.