Andy Ricker 's Phat Khanaeng (Stir-Fried Brussels Sprouts) z' Pok Pok
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Andy Ricker Phat Khanaeng (Stir-Fried brukselka) z 'Pok Pok spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka brukselki, ząbki czosnku, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Andy Ricker ' s Phat Thai (smażony makaron ryżowy z krewetkami, Tofu i orzeszkami ziemnymi), Ciasto marchewkowe Andy ' ego Rickera, oraz Smażona Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krótko ugotuj brukselkę: zagotuj duży garnek wody i dodaj wystarczającą ilość soli, aby lekko posolić.
Dodać brukselkę i gotować tylko, aż nie są już surowe, ale nadal chrupiące, 30 sekund do 1 minuty, w zależności od ich wielkości.
Dobrze je osuszyć. Jeśli nie smażysz ich od razu, wstrząśnij nimi w lodowatej wodzie.
Połącz sos ostrygowy, sos rybny, sos sojowy i biały pieprz w małej misce i dobrze wymieszać.
Podgrzej wok na bardzo dużym ogniu, dodaj olej i zawiruj go w woku, aby pokryć boki. Kiedy zaczyna lekko palić, dodaj czosnek, zdejmij wok z ognia i pozwól czosnkowi skwierczeć, często mieszając, aż będzie pachnący, ale nie zabarwiony, około 15 sekund.
Włożyć wok z powrotem na ciepło, dodać brukselkę i chiles. Stir-smażyć (stale mieszając, zbierając i odwracając składniki) przez 30 sekund, aby zaparzyć kiełki aromatem czosnkowym.
Dodaj mieszaninę sos ostrygowy (plus plusk wody, jeśli to konieczne, aby upewnić się, że nic nie pozostało w misce), i smażyć, aż brukselka są miękkie, ale nadal chrupiące i płyn na patelni prawie całkowicie odparował, o 45 sekund.
Dodać bulion, następnie dodać cukier i smażyć, aż brukselka będzie miękka z lekkim chrupnięciem, a sos lekko zgęstnieje, ale nadal jest bardzo płynny, około 30 sekund.
Warzywa i sos przełożyć na talerz w niskiej kopce i podawać.