Andy Ricker ' s Naam Man Hom Daeng (Shallot oil)
Andy Ricker ' s Naam Man Hom Daeng (Shallot oil) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 55 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Andy Ricker ' s Naam Jim Kai (Sweet chile dipping sauce), Ciasto marchewkowe Andy ' ego Rickera, oraz Andy Ricker 'S tam Taeng Kwaa (tajska Sałatka ogórkowa) z' Pok Pok.
Instrukcje
Połówki szalotki wzdłuż, usunąć skórkę i pokroić je na ziarno tak cienko, jak to możliwe. (Aby to zrobić szczególnie szybko i dokładnie, użyj mandoliny.) Strzelasz do plastrów o grubości 1/16 cala.
Ustaw sitko o drobnej siatce nad pojemnikiem żaroodpornym.
Wlać wystarczającą ilość oleju do małej miski, aby osiągnąć głębokość 3/4 cala lub tak. Ustawić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić olej do 275 stopni. (Lub sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący: jak tylko kawałek szalotki dodany do pęcherzyków oleju od razu, dodać resztę.)
Dodać szalotki, a następnie natychmiast włączyć ciepło do niskiej (nie ulegają pokusie, aby przyspieszyć proces z dużym ogniu), i wymieszać raz lub dwa razy.
Gotować, mieszając i skrobanie boki od czasu do czasu i regulacji ciepła, aby utrzymać delikatny skwierczeć, aż szalotki są głęboko złoty brąz i całkowicie chrupiące, 10 do 20 protokół. Jeśli proces zajmuje mniej czasu, oznacza to, że olej jest zbyt gorący i ryzykujesz gorzki wynik. Szybko to zrozumiesz.
Zawartość patelni przelać przez sitko, zachowując aromatyczny olej. Delikatnie potrząśnij sitkiem, a następnie przenieś szalotkę do ręczników papierowych, aby osuszyć i ostudzić w mniej więcej jednej warstwie. Ponieważ szalotki nadal gotować po opuszczeniu oleju, w tym czasie będą one przeszły z głębokiego złotego brązu do głębokiego brązu.