Ten wegański przepis służy 4 i kosztuje 3,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1089 kalorii, 27g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka tajskiego sosu chile, woda, łodygi kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 117 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen, Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włóż łodygi kolendry i wodę do rondla. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia i przykryć.
3
Niech strome przez 20 minut.
4
W międzyczasie użyj małego robota kuchennego, aby zmielić czosnek, chiles i sól do grubej konsystencji. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Odcedzić płyn kolendrowy przez sitko siatkowe. Odmierz ciecz. Powinieneś mieć około 1 3/4 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przełożyć do rondla, najlepiej płytkiego, szerokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Wlać taką samą ilość octu, jak masz płyn kolendry. Wymieszać z cukrem i mieszaniną chile i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
8
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę; ilość czasu, który zajmuje zależy od wielkości rondla. Powstały sos powinien być lekko gęsty. Przykryj tylną część łyżki i przeprowadź przez nią palec; linia powinna wytrzymać tylko kilka sekund. Sos będzie bardziej zagęszczać i koncentrować się w smaku podczas chłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Zdjąć z ognia i odstawić, odsłonięte, do całkowitego ostygnięcia. Zużyć natychmiast lub przenieść do słoika i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
1
Wytnij Tofu w poprzek na 2 bloki, a następnie wyciąć każdy blok w poprzek na 6 grube matchbooks, każdy o 1 1/2 cali przez 2 cali przez 1/2 cala. Umieść wszystkie 12 kawałków tofu w misce. Rozpuścić 1 1/2 łyżeczki soli w gorącej wodzie, a następnie zalać tofu przykryć. Odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Tymczasem, w małej misce, połączyć tajski słodki sos chile z sosem sojowym. Rezerwy 2 do 3 łyżki to w Spodku lub małe naczynie, które można później wsadzić tofu do. Zestaw aside.In mały robot kuchenny, zmielić orzeszki ziemne, brązowy cukier i szczyptę soli do tekstury grubej mąki kukurydzianej. (Lub użyj moździerza i tłuczku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek Blanszowany
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Przełożyć do małej miski i ustawić w pobliżu sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Przed smażeniem tofu, doprowadzić garnek wody do wrzenia, aby podgrzać bułki. Linia 2 tace do gotowania na parze z pergaminem i dodać bułki. Bułki parujemy nad delikatnie wrzącą wodą, aż będą miękkie, puszyste i gorące w dotyku, około 5 minut. Wyłącz ciepło, ale trzymaj pokrywkę, aby bułki pozostały miękkie i ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki Life Savers
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wylać wodę z tofu, a następnie przenieść kawałki do naczynia non-frotte lub podwójnej warstwy ręczników papierowych umieszczonych na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Odstawić na około 15 minut.
7
W międzyczasie rozgrzać 1 cal oleju w woku lub rondlu na dużym ogniu do między 360 ° i 188°. jak olej nagrzewa się, osuszyć nadmiar wilgoci z tofu. Ponieważ skrobia może włączyć gummy, jeśli siedzi zbyt długo na tofu, poczekaj, aż temperatura oleju zbliża się340 przed pogłębiania każdy kawałek tofu w skrobi ziemniaczanej dobrze płaszcz. Wytrząsnąć nadmiar skrobi, a następnie odstawić na talerz w pobliżu pieca.Gdy olej jest gotowy, smażyć tofu w 2 lub 3 partiach, przesuwając kawałki do oleju, a następnie delikatnie mieszając pałeczkami lub skimmerem, aby smażyć równomiernie i zapobiec ich sklejaniu. Powinny być bardzo ostre po 2 do 3 minut. W porządku, jeśli będą lekko złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Ziemniaczana
Gruby Czerwony Cukier
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Skimmer
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Odcedzić smażone tofu na ręczniku papierowym. Przed usmażeniem kolejnej partii oleju należy przywrócić temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
9
Dla każdej bułki, naciśnij jedną stronę kawałka tofu do spodka słodkiego sosu chile, a następnie umieścić tofu do bułki, sosem stronie w dół. Łyżka około 1 łyżeczki sosu na wierzchu tofu, następnie dodać posypkę kolendry, następnie około 3/4 łyżeczki orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czosnek Blanszowany
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Cukierki Life Savers
10
Bułki podawać natychmiast, podczas gdy tofu jest jeszcze ciepłe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Life Savers
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
11
Pozwól gościom dodać dodatkowy sos do swoich bułek, jak chcą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę