Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa
Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 128 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jasny sos sojowy, zapas dashi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen, Andrea Nguyen ' s Spicy-Sweet Fried Tofu Buns, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na opatrunek, rozbić tofu na duże kawałki i umieścić je w dishtowel non-frotte lub kawałek muślinu. Zbierz go i, stojąc nad zlewem, delikatnie ściśnij 2 lub 3 razy. Rozpakuj, przenieś do małej miski i odstaw na bok.
Na małej patelni, toast białe nasiona sezamu, wstrząsając i mieszając często, przez 2 do 3 minut, aż światło złoty i pachnące.
Ostudzić przez 1 minutę, a następnie przenieść ciepłe nasiona do małego robota kuchennego.
Dodać sól i cukier i zmielić na grubą konsystencję.
Dodaj tofu, sos sojowy, i dashi. Proces do kremowej mieszaniny, która jest nadal nieco gruba. (Lub użyj moździerza i tłuczku, aby pobić nasiona sezamu z solą i cukrem.
Dodaj tofu i lekko funt i mieszać do połączenia. Wymieszać płynne składniki.) Niezależnie od metody, przenieść tofu do małej miski i odstawić na 5 minut, aby rozwinąć swój smak. Doprawić solą lub sosem sojowym, dążąc do wyraźnego pikantnego i słodkiego wykończenia. Oprzeć się rozcieńczaniu mieszaniny z dashi, ponieważ może rozcieńczyć smaki. Opatrunek można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przywróć go do temperatury pokojowej; jeśli w pojemniku jest dużo połączonego płynu, wylej go. Sprawia, że około 1/2 szklanki.
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem przyciąć łodygi kończy się z zielonej fasoli. Blanszować fasolę przez 1 do 2 minut, aż będzie jasnozielona i nadal chrupiąca.
Odcedzić, ale nie spłukać.
Niech fasola naturalnie ostygnie, podczas którego zakończą gotowanie. Podobnie jak dressing, fasola może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed rzuceniem.
Aby służyć, masz dwie opcje. Krótka i delikatna fasola może być prezentowana w całości na talerzu lub pojedynczych potrawach z dressingiem spoonowanym na linii środkowej jak duży kremowy pas; zaproś gości do samodzielnego mieszania składników. Lub pokroić fasolę na kawałki o długości 2 cali i wrzucić SOS tofu, dobrze powlekając; podzielić między Małe Dania Lub zaoferować na wspólnym talerzu. Niezależnie od prezentacji, udekoruj czarnym sezamem.