Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa

Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa
Andrea Nguyen ' s białe Tofu, sezam, i sałatka jarzynowa może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 128 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jasny sos sojowy, zapas dashi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Jedwabna zupa tofu i Edamame Andrei Nguyen, Andrea Nguyen ' s Spicy-Sweet Fried Tofu Buns, oraz Andrea Nguyen Saag Soy Paneer dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na opatrunek, rozbić tofu na duże kawałki i umieścić je w dishtowel non-frotte lub kawałek muślinu. Zbierz go i, stojąc nad zlewem, delikatnie ściśnij 2 lub 3 razy. Rozpakuj, przenieś do małej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Na małej patelni, toast białe nasiona sezamu, wstrząsając i mieszając często, przez 2 do 3 minut, aż światło złoty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Ostudzić przez 1 minutę, a następnie przenieść ciepłe nasiona do małego robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodać sól i cukier i zmielić na grubą konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Dodaj tofu, sos sojowy, i dashi. Proces do kremowej mieszaniny, która jest nadal nieco gruba. (Lub użyj moździerza i tłuczku, aby pobić nasiona sezamu z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
DashiDashi
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6
Dodaj tofu i lekko funt i mieszać do połączenia. Wymieszać płynne składniki.) Niezależnie od metody, przenieść tofu do małej miski i odstawić na 5 minut, aby rozwinąć swój smak. Doprawić solą lub sosem sojowym, dążąc do wyraźnego pikantnego i słodkiego wykończenia. Oprzeć się rozcieńczaniu mieszaniny z dashi, ponieważ może rozcieńczyć smaki. Opatrunek można przygotować 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Przed użyciem przywróć go do temperatury pokojowej; jeśli w pojemniku jest dużo połączonego płynu, wylej go. Sprawia, że około 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
DashiDashi
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem przyciąć łodygi kończy się z zielonej fasoli. Blanszować fasolę przez 1 do 2 minut, aż będzie jasnozielona i nadal chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Odcedzić, ale nie spłukać.
9
Niech fasola naturalnie ostygnie, podczas którego zakończą gotowanie. Podobnie jak dressing, fasola może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed rzuceniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
10
Aby służyć, masz dwie opcje. Krótka i delikatna fasola może być prezentowana w całości na talerzu lub pojedynczych potrawach z dressingiem spoonowanym na linii środkowej jak duży kremowy pas; zaproś gości do samodzielnego mieszania składników. Lub pokroić fasolę na kawałki o długości 2 cali i wrzucić SOS tofu, dobrze powlekając; podzielić między Małe Dania Lub zaoferować na wspólnym talerzu. Niezależnie od prezentacji, udekoruj czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn