Andaluzyjska Polędwica Wieprzowa
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, andaluzyjska polędwiczka wieprzowa może być niesamowitym, bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 36 g białka i 14 g tłuszczu. Za 2,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup ząbek czosnku, paprykę, ocet winny z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak gulasz andaluzyjski, gazpacho andaluzyjskie i gazpacho andaluzyjskie.
Instrukcje
Polędwiczki nacieramy olejem.
Połącz czosnek, paprykę, sól, cynamon, cayenne i gałkę muszkatołową; natrzeć polędwiczki. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Połóż polędwiczki na płytkiej patelni.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 20–27 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 145°.
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
W małej misce połącz pozostałe składniki.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje ulubione dania z polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.