Anda Bhurji (Pikantna Indyjska Jajecznica)
Anda Bhurji (pikantna Indyjska jajecznica) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 444 kalorie, 21g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.65 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 789 smakoszy i kucharzy. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 15 minut. Udaj się do sklepu i podnieś jajka lekko ubijane, papryczki chilli rozcięte wzdłużnie, pastę imbirowo-czosnkową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Indyjska Pikantna Jajecznica, Akoori-Indyjska Jajecznica, oraz Akoori (Jajecznica Indyjska).
Instrukcje
Rozgrzać olej do połysku.
Dodajemy cebulę i mieszamy aż zmięknie. Około minuty.
Dodać pomidory i dobrze wymieszać do miękkości. Około 1 minuty.
Dodajemy zielone chilli i pastę imbirowo-czosnkową, mieszamy do momentu uwolnienia aromatu. Jakieś 30 sekund.
Dodaj czerwone chili w proszku, kurkumę w proszku i mieszaj, aż olej oddzieli się od pasty. Około 30 sekund, uważając, aby nie spalić pasty. Zmniejsz temperaturę.
Dodać ubite jajka i sól i delikatnie mieszać, aż mieszanina się skrzepnie. Około minuty. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Energicznie wymieszać mieszankę jajeczną i rozbić większe grudki.
Dodać 1 łyżeczkę masła w trakcie mieszania i pozostawić do rozpuszczenia w miksie jajek. Wrzucić połowę posiekanej kolendry i wymieszać. Jakieś 30 sekund. Wyłączyć ogień i podawać od razu z resztą kolendry jako ozdoba i łyżeczką masła na wierzchu.
Podawać z lekko tostowanym chlebem.