Ancho-Przetarta Polędwica Żubrowa Z Pikantnym Sosem Kolendrowym
Ancho-przetarte polędwiczki żubra z pikantnym sosem kolendry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 23,72 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 596 kalorii, 74g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ocet winny, liście kolendry i łodygi, meksykańskie oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polędwica Żubrowa, Ancho Chili-Espresso Przetarte Polędwiczki Wieprzowe, oraz Pierś Indyka Z Kolendrą-Habanero Tarka Ziemniaczana.
Instrukcje
W małej misce wymieszać cukier, 1 łyżkę soli koszernej, 1 łyżeczkę świeżo zmielonego czarnego pieprzu, chili w proszku, kminek, oregano i kolendrę. Rozetrzyj równomiernie całą powierzchnię polędwicy.
Przenieść do stojaka drucianego, przechowywać w lodówce i odstawić na co najmniej 45 minut i do nocy.
W międzyczasie połączyć kolendrę, czosnek, płatki czerwonej papryki, ocet i oliwę z oliwek w misce robota kuchennego lub blendera. Proces aż do powstania szorstkiego sosu, około 20 sekund. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy będziesz gotowy do gotowania, dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 135°.
Rozgrzać olej w dużej patelni żeliwnej lub ze stali nierdzewnej na średnim ogniu, aż do połysku.
Dodać polędwicę i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 4 protokół.
Przenieś polędwicę do stojaka z drutu ustawionego w obramowanej blasze do pieczenia i przenieś do piekarnika. Pieczeń aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów pieczeń 52° dla średnio rzadkich lub 135 ° F dla średnich, około 20 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut przed wyrzeźbieniem i podaniem z sosem.