Ancho Chili-Potarty Stek Z Flanki
Ancho Chili-przetarty stek z flanki jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 84 kalorie, 12g białka, oraz 3G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka czosnku, sól, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ancho Chili-Potarty Stek Z Flanki, Stek Z Otartej Ancho Flanki, oraz Stek Z Flanki Chili.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy. W małej misce, połączyć chili w proszku, czosnek, cynamon, kminek, cebula w proszku, sól i pieprz. Wymieszać do połączenia i odstawić.
Ułóż steki na powierzchni roboczej. Używając ostrego noża, wykonaj kilka małych płytkich nacięć wzdłuż powierzchni każdego steku, przecinając Zboże. Rub mieszankę chili po obu stronach steków.
Steki Broil lub grill o 6 cali od źródła ciepła dla 4 do 5 minut na stronie (dla średnio rzadkie).
Wyjmij steki na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut.
Pokroić w cienkie plasterki, pracując na ziarno.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.