Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz steki z tuńczyka ahi, laskę cynamonu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ancho Chiles nadziewane ziemniakami i Chorizo, Nadziewane Ancho Chiles, oraz Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś 3 szklanki wody i piloncillo zagotować w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Panela
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać biały ocet, canela i sól; gotować na wolnym ogniu, aż piloncillo się rozpuści, często mieszając, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały Destylowany
Panela
(albo Zwykłe)
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj chiles i moczyć, aż zmiękną, od czasu do czasu naciskając zanurzyć, o 1 godzinę; odcedzić. Pat chiles suche; rozciąć wzdłuż i usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5
Ziemniaki z czerwonej skóry gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż szaszłyk łatwo przebije centra, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Ziemniak
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Słonina Wieprzowa
6
Drenaż. Ostudzić, obrać i pokroić ziemniaki w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
7
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Tuńczyka doprawić solą. Grillować do jasnobrązowego na brzegach, ale różowego w środku, około 3 minut z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(albo Zwykłe)
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
8
Tuńczyka pokroić w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
9
Ubij razem 1/4 szklanki oleju i dalej 5 składników w dużej misce. Złóż ziemniaki i tuńczyka. Doprawić solą. Chiles wypełnić mieszaniną tuńczyk-ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
(albo Zwykłe)
Mandarynki, Każda
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Ubić pozostałe 1/4 szklanki oleju, ocet jabłkowy, i kolendry w średniej misce. Doprawić solą. W dużej misce, wrzucić zieleni z 2 łyżki vinaigrette do herbu. Sałatkę podzielić między talerze. Top z chiles i plastry awokado; skropić z niektórych pozostałych vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli
Plastry Awokado
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Zieloni
(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
* Meksykański cukier surowy w kształcie twardych stożków. Mniejsze kawałki są czasami określane jako panocha. Jeśli żaden z nich nie jest dostępny, zastępczy i równy ciężar pakowanego ciemnobrązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Wielka Brytania Używa Porzeczek)
Cukier Surowy
12
** Meksykańskie laski cynamonu o delikatnym, kwiatowym smaku.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.