Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ancho Chiles Nadziewane tuńczykiem i ziemniakami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.14 za porcję. Jedna porcja zawiera 554 kalorie, 24g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz steki z tuńczyka ahi, laskę cynamonu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ancho Chiles nadziewane ziemniakami i Chorizo, Nadziewane Ancho Chiles, oraz Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 3 szklanki wody i piloncillo zagotować w średnim rondlu.
Dodać biały ocet, canela i sól; gotować na wolnym ogniu, aż piloncillo się rozpuści, często mieszając, o 1 minutę.
Dodaj chiles i moczyć, aż zmiękną, od czasu do czasu naciskając zanurzyć, o 1 godzinę; odcedzić. Pat chiles suche; rozciąć wzdłuż i usunąć nasiona.
Ziemniaki z czerwonej skóry gotować w garnku z wrzącą osoloną wodą, aż szaszłyk łatwo przebije centra, około 35 minut.
Drenaż. Ostudzić, obrać i pokroić ziemniaki w 1-calową kostkę.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Tuńczyka doprawić solą. Grillować do jasnobrązowego na brzegach, ale różowego w środku, około 3 minut z boku.
Tuńczyka pokroić w 1-calową kostkę.
Ubij razem 1/4 szklanki oleju i dalej 5 składników w dużej misce. Złóż ziemniaki i tuńczyka. Doprawić solą. Chiles wypełnić mieszaniną tuńczyk-ziemniaki.
Ubić pozostałe 1/4 szklanki oleju, ocet jabłkowy, i kolendry w średniej misce. Doprawić solą. W dużej misce, wrzucić zieleni z 2 łyżki vinaigrette do herbu. Sałatkę podzielić między talerze. Top z chiles i plastry awokado; skropić z niektórych pozostałych vinaigrette.
* Meksykański cukier surowy w kształcie twardych stożków. Mniejsze kawałki są czasami określane jako panocha. Jeśli żaden z nich nie jest dostępny, zastępczy i równy ciężar pakowanego ciemnobrązowego cukru.
** Meksykańskie laski cynamonu o delikatnym, kwiatowym smaku.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019