Ancho Chile Indyk z klonową glazurą Bourbon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Ancho Chile indyka z klonową glazurą Bourbon. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1209 kalorii, 144g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony kminek, KARTONOWY rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z Ancho Chile Rub i Malina glazury, Piersi Z Kaczki Z Ancho Chile Dulce De Leche, oraz Ancho Chile & Turcja Miski.
Instrukcje
W rondlu 1-quart, umieścić chiles; przykryć wodą.
Gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Dusić 15 minut lub aż chiles zmiękną.
Usuń chiles z wody; zapas wody.
Umieścić chiles w robocie kuchennym.
Dodać pozostałe składniki pasty chili i czosnku. Przykryć; przetworzyć, aż utworzy się pasta.
Dodaj 1 łyżkę reserved chile wody do cienkiej. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. (Może być wykonane do 2 dni wcześniej.)
W rondlu 1-quart, składniki glazury ciepła na średnim ogniu do wrzenia.
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieść stojak chłodzący lub stojak do pieczenia na dnie dużej patelni do pieczenia.
Umyć indyka wewnątrz i na zewnątrz; dobrze wysuszyć. Doprawić solą i pieprzem, dociskając do przylgnięcia. Przesuń rękę pod skórą piersi indyka, aby poluzować; umieść 1/2 szklanki pasty czosnkowej Chile pod skórą i przetrzyj całą wierzchnią część indyka.
Umieść pomarańczowe kliny, połowę cebuli i liść laurowy wewnątrz jamy. Wiązać nogi razem ze sznurkiem. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Na patelni ułożyć indyka na stelażu; seler i pozostałą cebulę ułożyć na patelni wokół indyka.
Wlać 2 szklanki bulionu z kurczaka na warzywa.
Umyj indyka glazurą. Pieczeń 30 minut.
Zmniejsz temperaturę do 163°. piecz około 2 godzin do 2 godzin 30 minut, fastrygowanie bulionem z patelni i glazury co 30 minut, aż termometr odczyta165 i podudzia poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu.
Wyjmij indyka z patelni na rzeźbę lub deskę do krojenia; pozostaw 15 minut przed rzeźbieniem. Szczep soki pan; rezerwy. Wyrzucić warzywa, pomarańczę i liść laurowy.
Podczas gdy Indyk odpoczywa, w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu gotuj masło i mąkę na średnim ogniu od 3 do 4 minut, stale mieszając, aż powstanie blond zasmażka.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki Chile-pasta czosnkowa, wszystkie napinane soki patelni i karton bulionu z kurczaka( 4 szklanki); podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casteller Cava Rosado. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Casteller Cava Rosado]()
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą, z drugą fermentacją w butelce. Starzone przez 12 miesięcy na osadzie przed wydaniem, konsekwentnie dostarcza smaki premium.Ta żywa, pikantna Cava dobrze pasuje do większości tapas, oprócz świeżych owoców, tarty jagodowe i miękkie, kremowe sery. Ma więcej niż wystarczająco stylu i substancji, aby być doskonałym aperitifem sam w sobie.