Ananasowo-Jagodowa Sałatka Żelatynowa
Ananasowo-Jagodowa Sałatka żelatynowa wymaga około 15 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 8 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Ten hor d ' oeuvre ma 303 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką żelatynę winogronową, ananasa, serek śmietankowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Kremowy deser żelatynowy z jagodami, ananasem i cytryną, Kremowy deser żelatynowy z jagodami, ananasem i cytryną (Pana Cotta), oraz Sałatka Żelatynowa Ananasowa.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść żelatynę we wrzącej wodzie.
Odcedź ananasa, rezerwując sok w miarce; dodaj tyle wody, aby odmierzyć 1 szklankę. Wymieszaj z żelatyną.
Przenieś do 11-calowego. x 7-w. naczynie; przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie jędrna.
W małej misce ubij serek śmietankowy, śmietanę, cukier i wanilię na gładką masę.
Rozłóż na żelatynie. Przykryj i wstaw do lodówki do podania. Tuż przed podaniem posyp orzechami pekan.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Valley of the Moon Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Dolina Księżyca Chardonnay]()
Dolina Księżyca Chardonnay
Aromaty dojrzałej brzoskwini, pieczonej gruszki i słodkiej wanilii akcentowane są nutami cynamonu i goździków. Dojrzałe owoce i słodkie smaki dębutowarzyszą bogatemu i kremowemu odczuciu w ustach z wystarczająco jasną kwasowością, aby skupić się na finiszu.Valley of the Moon Chardonnay to wspaniały dodatek do sałatek, owoców morza, ptactwa, lżejszych mięs z grilla i makaronów na bazie śmietany.