Ananasowe Bułeczki Musubi
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 25 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mirin, julienne-kawałki ananasa, sos sojowy o niskiej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 59 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Spam Musubi, Spam Musubi, oraz SPAM Musubi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż na drobnym siatkowym sitku. Spłucz pod zimną wodą, mieszając ryż, aż woda będzie czysta (około 1 minuty).
Połączyć ryż i 3/4 szklanki plus 1 łyżka wody w małym rondlu, i przykryć. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować przez 30 sekund.
Odstawić pod przykryciem na 5 minut.
Połącz ocet ryżowy, mirin, 2 łyżeczki cukru i sól w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej; kuchenka mikrofalowa na wysokim poziomie przez 30 sekund, mieszając, aż cukier się rozpuści. Super.
Umieść ryż i 2 łyżki octu mieszaniny w misce; wrzucić. Przykryć papierowym ręcznikiem nasączonym pozostałą mieszaniną octu.
W małej misce wymieszać pozostały cukier i sos sojowy.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj Spam do patelni; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Dodaj do mieszanki soi; wrzucić.
Usuń Spam z mieszanki soi; przeciąć na pół wzdłuż. Rezerwa pozostałej mieszanki soi.
Odetnij górną ćwiartkę każdego arkusza nori wzdłuż krótkiego końca.
Umieść 1 arkusz nori, błyszczący bok w dół, na macie do sushi pokrytej plastikową folią, z długim końcem do siebie. Poklepać około 3/4 szklanki mieszanki ryżu równomiernie na nori wilgotnymi rękami, pozostawiając 1-calową granicę na 1 długim końcu nori. Ułóż 2 plastry spamu, 2 kawałki ananasa i 1 kawałek zielonej cebuli wzdłuż górnej trzeciej części nori pokrytej ryżem. Top z 1/4 łyżeczki Sriracha i połowę reserved mieszanki soi. Podnieś krawędź nori najbliżej Ciebie; złóż wypełnienie. Podnieś dolną krawędź maty do sushi; zwiń w kierunku górnej krawędzi, mocno naciskając na rolkę sushi. Kontynuuj toczenie do górnej krawędzi; naciśnij matę, aby uszczelnić rolkę sushi.
Niech reszta, szew stronie w dół, 5 minut. Pokrój rolkę w poprzek na 10 sztuk. Powtórz procedurę z pozostałym ryżem, nori, spamem, ananasem, cebulą, Sriracha i mieszaniną soi.