Amaretto-Ciasto Migdałowe

Amaretto-Ciasto Migdałowe
Amaretto-ciasto migdałowe to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, migdały, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Amaretto-Ciasto Migdałowe, Ciasto Migdałowe Amaretto, oraz Ciasto Migdałowo-Morelowe Z Amaretto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2
Ubić masło i serek śmietankowy na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Tortille Z Mąki (8 Cali), Temperatura Pokojowa2 Tortille Z Mąki (8 Cali), Temperatura Pokojowa
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
3
Dodać likier i wanilię, ubijając aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego3/4 Szklanki Jogurtu Pomarańczowego
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
4
Dodać jajka, 1 na raz, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
5
Posypać migdały na dnie natłuszczonej i mąki 12-cup Bundt patelni; wlać ciasto na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
6
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 5 minut do 1 godziny i 10 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
7
Podczas ostatnich 10 minut pieczenia przygotuj glazurę Amaretto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Wyjmij ciasto z piekarnika i stopniowo łyżką gorącego Amaretto Polewaj ciasto na patelni. (Kontynuuj łyżkę glazury nad ciastem, aż cała glazura zostanie użyta, umożliwiając jej namoczenie w cieście po każdym dodaniu.) Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu (około 1 godziny i 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn