Amaretto-Ciasto Migdałowe
Amaretto-ciasto migdałowe to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 568 kalorii. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, migdały, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Amaretto-Ciasto Migdałowe, Ciasto Migdałowe Amaretto, oraz Ciasto Migdałowo-Morelowe Z Amaretto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić masło i serek śmietankowy na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać likier i wanilię, ubijając aż do wymieszania. Stopniowo dodawać mąkę do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodać jajka, 1 na raz, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Posypać migdały na dnie natłuszczonej i mąki 12-cup Bundt patelni; wlać ciasto na patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 5 minut do 1 godziny i 10 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Podczas ostatnich 10 minut pieczenia przygotuj glazurę Amaretto.
Wyjmij ciasto z piekarnika i stopniowo łyżką gorącego Amaretto Polewaj ciasto na patelni. (Kontynuuj łyżkę glazury nad ciastem, aż cała glazura zostanie użyta, umożliwiając jej namoczenie w cieście po każdym dodaniu.) Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu (około 1 godziny i 30 minut).