Alton-Czerwony Sos
Przepis Alton-czerwony sos można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Ten sos ma 395 kalorii, 6G białka, oraz 20g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 3 i kosztuje 3,47 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, płatki pieprzu, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sos żurawinowy Alton Brown (tylko lepszy), Moja wersja sosu pomidorowego Altona Browna, oraz Herbatniki Altona Browna.
Instrukcje
Na sicie nad średnim niereaktywnym rondelkiem odcedź pomidory z ich soku do garnka.
Dodaj ocet sherry, cukier, płatki czerwonej papryki, oregano i bazylię do soku pomidorowego. Wymieszaj i gotuj na dużym ogniu. Gdy na powierzchni zaczną tworzyć się bąbelki, zredukuj do wrzenia. Pozwól, aby płyn zmniejszył się o 1/2 lub aż płyn zgęstnieje do luźnej konsystencji syropu. Dokładnie wyciśnij każdego pomidora, aby usunąć większość nasion. Odłóż pomidory na bok.
Pokrój marchewkę, cebulę i seler na jednolite rozmiary i połącz z oliwą z oliwek i czosnkiem w niereaktywnej brytfannie na małym ogniu. Podsmaż mirepoix, aż marchewki będą miękkie, a cebula stanie się przezroczysta, 15 do 20 minut.
Dodaj pomidory i kapary do brytfanny.
Umieść brytfannę na środkowym ruszcie piekarnika i piecz przez 15 do 20 minut, mieszając co 5 minut. Pomidory powinny zacząć lekko brązowieć na brzegach z lekką karmelizacją.
Wyjmij patelnię z brojlera.
Umieść patelnię na 2 palnikach na kuchence.
Dodaj białe wino do pomidorów i gotuj jeszcze przez 2 do 3 minut na średnim ogniu.
Umieść pomidory w głębokim garnku lub misce i dodaj zredukowany płyn pomidorowy do pomidorów. Zmiksuj do pożądanej konsystencji i dostosuj przyprawy