Aloo Gobi Kati Roll
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 198 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli 93 grosze za porcję spada w budżecie, Aloo Gobi Kati Roll może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz asafoetida, olej canolan, mielone chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj aloo gobi curry, jak zrobić pendżabski aloo gobi / dhaba style, Aloo Gobi, jak zrobić suchy Aloo Gobi / Punjabi Aloo Gobi, oraz aloo gobi restaurant style, Jak zrobić aloo gobi masala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło lub olej na średnim ogniu w 12-calowym, grubym dnie, prostym sauté ze stali nierdzewnej, aż się połysk.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pop, o 2 protokół.
Dodaj asafoetida, anardana, kminek, kolendra, czarny pieprz, chile i kurkuma. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Dodać ziemniaki i kalafior i obficie doprawić solą.
Dodaj wodę, aby uzyskać 1/3 po bokach warzyw. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą w większości miękkie, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Ziemniaki powinny być nadal zbyt trudne do jedzenia na tym etapie.
Zdejmij pokrywkę i zwiększ ciepło, aby doprowadzić ciecz do szybkiego gotowania na wolnym ogniu, a ciecz zaczyna się zmniejszać. Zeskrobać dno patelni szpatułką, gdy ziemniaki zaczną się przyklejać, i rozgnieść je na boki patelni. Tymczasem ogrzać parathas na suchej patelni na średnim ogniu, 1-2 minuty na stronę.
Gdy ziemniaki będą w pełni miękkie, dodaj sól do smaku, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Umieścić 2 do 3 czubatych łyżek w środku rozgrzanej paratha, top z jogurtem i miętą chutney. Owinąć w folię i podawać, po dwie kati na kolację.