Aloo Gobi Kati Roll

Aloo Gobi Kati Roll
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 198 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli 93 grosze za porcję spada w budżecie, Aloo Gobi Kati Roll może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz asafoetida, olej canolan, mielone chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj aloo gobi curry, jak zrobić pendżabski aloo gobi / dhaba style, Aloo Gobi, jak zrobić suchy Aloo Gobi / Punjabi Aloo Gobi, oraz aloo gobi restaurant style, Jak zrobić aloo gobi masala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać masło lub olej na średnim ogniu w 12-calowym, grubym dnie, prostym sauté ze stali nierdzewnej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż zaczną pop, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
3
Dodaj asafoetida, anardana, kminek, kolendra, czarny pieprz, chile i kurkuma. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
AsafoetidaAsafoetida
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodać ziemniaki i kalafior i obficie doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Dodaj wodę, aby uzyskać 1/3 po bokach warzyw. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą w większości miękkie, uzupełniając wodę w razie potrzeby. Ziemniaki powinny być nadal zbyt trudne do jedzenia na tym etapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Zdejmij pokrywkę i zwiększ ciepło, aby doprowadzić ciecz do szybkiego gotowania na wolnym ogniu, a ciecz zaczyna się zmniejszać. Zeskrobać dno patelni szpatułką, gdy ziemniaki zaczną się przyklejać, i rozgnieść je na boki patelni. Tymczasem ogrzać parathas na suchej patelni na średnim ogniu, 1-2 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Gdy ziemniaki będą w pełni miękkie, dodaj sól do smaku, a następnie odstaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Umieścić 2 do 3 czubatych łyżek w środku rozgrzanej paratha, top z jogurtem i miętą chutney. Owinąć w folię i podawać, po dwie kati na kolację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney MiętowyChutney Miętowy
ParathaParatha
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn