All-Belly Porchetta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Porchettan z całego brzucha. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 607 kalorii, 11g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażona Sous-Vide 36-Godzinna Porchetta Z Pełnym Brzuchem, Porchetta, oraz Porchetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść skórę brzucha wieprzowego-bokiem w dół na dużej desce do krojenia. Używając ostrego noża szefa kuchni, zdobądź ciało pod kątem za pomocą uderzeń w odległości około 1 cala. Obróć nóż o 90 stopni i powtórz, aby stworzyć wzór diamentu w miąższu.
Toast pieprzu i nasion kopru włoskiego na małej patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane i aromatyczne, o 2 protokół.
Przenieść do moździerza i tłuczek lub przypraw Młynek i mielić do zgrubnie zgnieciony.
Wieprzowinę obficie doprawić solą, posypać pokruszonym pieprzem i koprem włoskim, czerwoną papryką, posiekanymi ziołami i czosnkiem. Użyj rąk, aby wcierać mieszaninę głęboko w pęknięcia i szczeliny w mięsie.
Roll brzuch w ciasnym dzienniku i wcisnąć do góry deski do krojenia, szew stronie w dół.
Wytnij od 12 do 18 długości sznurka kuchennego wystarczająco długo, aby związać wieprzowinę i położyć je w regularnych odstępach wzdłuż deski do krojenia, około 1 cala od siebie.
Lay walcowane szew wieprzowy stronie w dół na górze sznurków. Pracując od najbardziej zewnętrznych sznurków w kierunku środka, związać pieczeń szczelnie.
Połącz 2 łyżki soli koszernej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Rozetrzyj mieszaninę na całej powierzchni porchetty.
Jeśli pieczeń jest zbyt duża i nieporęczna, ostrożnie pokroić na pół ostrym nożem szefa kuchni. Owinąć szczelnie w plastiku i przechowywać w lodówce co najmniej na noc i do trzech dni. W razie potrzeby porchetta może być również zamrożona w tym miejscu do wykorzystania w przyszłości (patrz uwaga)
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i podgrzej piekarnik do temperatury 149°.
Umieść wieprzowinę w zestawie V-rack w dużej patelni do pieczenia, lub jeśli gotujesz obie połówki w tym samym czasie, na stojaku z drutu ustawionym w obramowanej blasze do pieczenia.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 71°, około dwóch godzin, fastrygując kapiącymi patelniami co pół godziny. Jeśli chcesz gotować ziemniaki razem z porchettą, zobacz notatkę. Kontynuuj pieczenie, aż nóż lub szaszłyk włożony do wieprzowiny wykazuje bardzo małą odporność asides od zewnętrznej warstwy skóry, o dwie godziny dłużej.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 260° i kontynuuj pieczenie aż do całkowitego chrupkości i pęcherzy, o 20 do 30 minut dłużej. Ewentualnie można wyjąć pieczeń z piekarnika i namiot z folią do dwóch godzin przed zakończeniem go w nagrzanym piekarniku500.
Namiot z folią i pozostawić na 15 minut. Pokrój ząbkowanym nożem na dyski o grubości 1 cala i podawaj.