Alice ' s Curious French Toast budyń chlebowy
Ciekawy budyń z francuskiego tostu Alicji może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 606 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, połowę jajka, 2 żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, oraz Budyń Chlebowy Tosty Francuskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W dużej misce wymieszać jajka, śmietanę, cukier, ekstrakt waniliowy, soki pomarańczowe i cytrynowe oraz cynamon.
Ubić mieszaninę, aż będzie gładka i połączona, ale nie przegrzewaj jej.
Umieść każdą kromkę chleba w mieszaninie i pozwól jej dokładnie wchłonąć płyn. Namoczony chleb odstawić na talerz.
Umieść patelnię lub dużą patelnię na średnim ogniu i posmaruj masłem. Gdy patelnia jest gorąca, gotować każdą kromkę chleba, aż będzie ładnie złoty z obu stron, utrzymując ciepło na poziomie, który pozwala chleb gotować przez równomiernie bez spalania mieszaniny jaj. Gdy są gotowane, ułóż plastry na talerzu.
Podczas gotowania chleba przygotuj bazę budyniową: w małym rondelku wymieszaj śmietanę na wolnym ogniu, a następnie wyjmij ją z ognia.
Umieścić liście herbaty w sitku do herbaty i ułożyć je w kremie na 3 minuty (lub po prostu włożyć luźną herbatę do kremu, stromo przez 3 minuty, a następnie ostrożnie odcedzić). Wyrzucić liście herbaty i zarezerwować morelowy krem Brandy.
W średniej misce połącz żółtka, ubite jajko i cukier, i ubijaj, aby połączyć.
Dodaj trochę mieszanki jaj do kremu brandy morelowej i kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj pozostałą mieszankę jajeczną, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać z ekstraktem z wanilii. Odstaw pudding na bok.
Gdy cały chleb został ugotowany na patelni, pokroić plastry na kwadraty 1 × 1 cala.
Wylać bazę budyniową równomiernie do ośmiu ramekinów (będą one około jednej czwartej pełne), a następnie położyć w placach chlebowych (chleb może rozciągać się ponad krawędź ramekinów).
Umieść ramekiny na dużej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, lub do momentu, gdy chleb będzie złoty i chrupiący, a płyn będzie bulgotał.
Aby podać, skropić syrop klonowy, crème anglaise, coulis owocowy i / lub cukier cukierniczy na wierzchu-cokolwiek dusza zapragnie! Plastry świeżych owoców wspaniale działają jako dodatek lub strona. Bądź Hojny, cokolwiek robisz!
Przedruk za zgodą Alice ' s Tea Cup: Pyszne Przepisy na bułeczki, ciasta, kanapki i inne z najbardziej kapryśnego miejsca na herbatę w Nowym Jorku przez Haley Fox i Lauren Fox, (C) © 2010 William Morrow an Imprint of Harper