Alice ' s Curious French Toast budyń chlebowy

Alice ' s Curious French Toast budyń chlebowy
Ciekawy budyń z francuskiego tostu Alicji może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 606 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, połowę jajka, 2 żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, Budyń Chlebowy Tosty Francuskie, oraz Budyń Chlebowy Tosty Francuskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać jajka, śmietanę, cukier, ekstrakt waniliowy, soki pomarańczowe i cytrynowe oraz cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Krem CiężkiKrem Ciężki
CynamonCynamon
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Ubić mieszaninę, aż będzie gładka i połączona, ale nie przegrzewaj jej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Umieść każdą kromkę chleba w mieszaninie i pozwól jej dokładnie wchłonąć płyn. Namoczony chleb odstawić na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
5
Umieść patelnię lub dużą patelnię na średnim ogniu i posmaruj masłem. Gdy patelnia jest gorąca, gotować każdą kromkę chleba, aż będzie ładnie złoty z obu stron, utrzymując ciepło na poziomie, który pozwala chleb gotować przez równomiernie bez spalania mieszaniny jaj. Gdy są gotowane, ułóż plastry na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podczas gotowania chleba przygotuj bazę budyniową: w małym rondelku wymieszaj śmietanę na wolnym ogniu, a następnie wyjmij ją z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem CiężkiKrem Ciężki
ChlebChleb
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Umieścić liście herbaty w sitku do herbaty i ułożyć je w kremie na 3 minuty (lub po prostu włożyć luźną herbatę do kremu, stromo przez 3 minuty, a następnie ostrożnie odcedzić). Wyrzucić liście herbaty i zarezerwować morelowy krem Brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
HerbataHerbata
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
8
W średniej misce połącz żółtka, ubite jajko i cukier, i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodaj trochę mieszanki jaj do kremu brandy morelowej i kontynuując ubijanie, stopniowo dodawaj pozostałą mieszankę jajeczną, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać z ekstraktem z wanilii. Odstaw pudding na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
KremKrem
BazaBaza
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Gdy cały chleb został ugotowany na patelni, pokroić plastry na kwadraty 1 × 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wylać bazę budyniową równomiernie do ośmiu ramekinów (będą one około jednej czwartej pełne), a następnie położyć w placach chlebowych (chleb może rozciągać się ponad krawędź ramekinów).
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Umieść ramekiny na dużej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, lub do momentu, gdy chleb będzie złoty i chrupiący, a płyn będzie bulgotał.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Aby podać, skropić syrop klonowy, crème anglaise, coulis owocowy i / lub cukier cukierniczy na wierzchu-cokolwiek dusza zapragnie! Plastry świeżych owoców wspaniale działają jako dodatek lub strona. Bądź Hojny, cokolwiek robisz!
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
OwoceOwoce
Syrop KlonowySyrop Klonowy
14
Przedruk za zgodą Alice ' s Tea Cup: Pyszne Przepisy na bułeczki, ciasta, kanapki i inne z najbardziej kapryśnego miejsca na herbatę w Nowym Jorku przez Haley Fox i Lauren Fox, (C) © 2010 William Morrow an Imprint of Harper
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
15
Collins
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn